Everyman, 2019, Opening Repertoire: The French Defence, af Cyrus Lakdawala

PAPERBACK

169,00 kr.
Varenummer: 0517Paperback

På engelsk, 368 sider, udgivet 2019

Her får du for sort præsenteret et repertoire med 1...,e6 når hvid åbner med 1.e4 - et repertoire der er skabt for den almindelige klubspiller. 

Når du spiller fransk åbning er det ofte fordi du søger en ubalanceret stilling, hvor du regner med at du i praktisk spil kan udspille din modstander. Fra en solid base.

Sort tillader at avancere med e4-e5 der sikrer terrænovervægt, og i princippet må betegnes som en lille stillingsfordel. Men sort er klar med klare modstød med c7-c5 og f7-f6 for at underminere det hvide centrum. 

Forfatteren trækker på sin egen erfaring med åbningen til i ord at forklare om åbningens koncepter og teori. Du får nye analyser og ideer.

Bogen er inddelt i 8 kapitler, se evt nedenstående pdf sample for varianter.

Bogen bruger en meget pædagogisk metode med spørgsmål og svar til at sikre indlæring. 

Alt i alt en meget tiltalende bog.

Se pdf sample: Opening Repertoire: The French Defence, af Cyrus Lakdawala


Min vurdering af målgruppen: her får du som sort en bog med en solid åbning. Som du som almindelig klubspiller kan få stor glæde af.

Du lærer om åbningens positionelle og taktiske ideer.

Jeg vil mene at målgruppen er turnerings spillere i niveauet 1600-2100, der trænger til nye input. Men endnu stærkere spillere kan sagtens finde guldkorn i bogen, da den virker vel gennemarbejdet. 


Om forfatteren: Amerikansk IM og træner, med indiske rødder (født i Bombay). 

Foto: Cyrus Lakdawala, meget aktiv som både spiller og forfatter

Som spiller kendt for at være yderst turneringsaktiv, og for at have vundet "American Open". Kendt for som spiller at søge utraditionelle stillinger, f.eks. er 1.c3 i visse kredse kendt som "Lakdawala variation":-)

Som skakforfatter kendt for at være yderst produktiv, med over 50 titler. 
Nogen påstår at han har et team af indere siddende og være medskribenter. Hvis det er rigtigt, så er denne arbejdsform ikke nødvendigvis negativt - andre forfattere bruger også "ghost writers" og redaktions teams

Ihvertfald er hans bøger altid værd at læse. Måske mest hvis ens rating er under 2100.

Jeg har tidligere været negativt i mine omtaler af Lakdawala, primært på grund af antallet af titler, men efterhånden som jeg får læst flere og flere af hans bøger, så har jeg ændret indstilling. De er absolut velskrevne og egnede for alle klub og turnerings spillere fra cirka 1500 - 2100 (over 2100 kan man med fordel kigge efter Quality bøger).


Foto af Curys Lakdawala

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,632 kg.
Priser er inkl. moms