Everyman, 2019, Opening Repertoire: The Petroff Defence, af Cyrus Lakdawala

PAPERBACK

169,00 kr.
Varenummer: 0504Paperback

På engelsk, 320 sider, udgivet 2019

Mangler du et forsvar med sort imod 1.e4,e5 2.Sf3 , så er Petroff (eller russisk som vi plejer at kalde åbningen på dansk) måske løsningen, og måske mere end tidligere! Russisk er hvor du laver et tidligt modangreb med 2....Sf6.

Åbningen har altid haft et ry for at være meget remispræget. Men det har ændret sig i de senere år.
En ung generation af spillere, ført an af VM udfordrer Fabiano Caruana, har udviklet åbningen til et våben til modangreb. 


Forfatteren forklarer i ord om åbningens koncepter og teori. Du får nye analyser og ideer, igennem analyserer af udvalgte modelpartier.

Bogen er inddelt i 6 kapitler, se evt nedenstående pdf sample for varianter.
Kap. 1 omhandler den tidligere frygtede Cochrane Gambit (den med springer x f7), som forfatteren ikke mener længere ser så frygtindgydende ud med en computer ved hånden.
Kap. 4 omhandler det som forfatteren kalder "The New Main Line". Hvor hvid tillader Sf6xe4xSxc3 og slår tilbage med d-bonde på c3! Med planen lang rokade og kongeangreb.

Bogen bruger en meget pædagogisk metode med spørgsmål og svar til at sikre indlæring. 

Alt i alt en meget tiltalende bog, der ser ud til at komme fint omkring alle hvids muligheder, og som virker up to date.

Se pdf sample: Opening Repertoire: The Petroff Defence, af Cyrus Lakdawala


Min vurdering af målgruppen: her får du som sort en bog med et helt repertoire. Som du som almindelig klubspiller kan få stor glæde af.

Du lærer om åbningens positionelle og taktiske ideer.

Jeg vil mene at målgruppen er turnerings spillere i niveauet 1600-2100, der trænger til nye input. Men endnu stærkere spillere kan sagtens finde guldkorn i bogen, da den virker vel gennemarbejdet. 


Om forfatteren: Amerikansk IM og træner, med indiske rødder (født i Bombay). 

Foto: Cyrus Lakdawala, meget aktiv som både spiller og forfatter

Som spiller kendt for at være yderst turneringsaktiv, og for at have vundet "American Open". Kendt for som spiller at søge utraditionelle stillinger, f.eks. er 1.c3 i visse kredse kendt som "Lakdawala variation":-)

Som skakforfatter kendt for at være yderst produktiv, med over 50 titler. 
Nogen påstår at han har et team af indere siddende og være medskribenter. Hvis det er rigtigt, så er denne arbejdsform ikke nødvendigvis negativt - andre forfattere bruger også "ghost writers" og redaktions teams

Ihvertfald er hans bøger altid værd at læse. Måske mest hvis ens rating er under 2100.

Jeg har tidligere været negativt i mine omtaler af Lakdawala, primært på grund af antallet af titler, men efterhånden som jeg får læst flere og flere af hans bøger, så har jeg ændret indstilling. De er absolut velskrevne og egnede for alle klub og turnerings spillere fra cirka 1500 - 2100 (over 2100 kan man med fordel kigge efter Quality bøger).


Foto af Curys Lakdawala

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,548 kg.
Priser er inkl. moms