Everyman, 2020, Opening Repertoire: the Sveshnikov, af Cyrus Lakdawala

PAPERBACK

169,00 kr.
Varenummer: 0503Paperback

På engelsk, 320 sider, udgivet 2020

Spiller du som sort Sveshnikov varianten, så er sikret en kamp i den klassiske konflikt: struktur contra initiativ. Sort accepterer frivilligt en svaghed i bondestrukturen, men opnår til gengæld let udvikling og officers aktivitet/kongeangreb. 

Sveshnikov opstår efter 1.e4,c5 2.Sf3,Sc6 3.d4,cxd4 4.Sxd4,Sf6 5.Sc3,e5

Ideen om at spille e5 i siciliansk er ikke ny, og opstod i den moderne udgave af Sveshnikov i 1970´erne. Spillet på alle niveauer. Åbningen er igen blevet populært efter at Magnus Carlsen brugte den som forsvar i 2018 VM matchen imod Fabiano Caruana. 

Forfatteren bruger udvalgte modelpartier til i ord at forklare om åbningens koncepter og teori. Du får nye analyser og ideer.

Bogen er inddelt i 7 kapitler, hvoraf et kapitel er helliget 7.Sd5: The Modern Approach (som i VM matchen), se evt nedenstående pdf sample for varianter.

Bogen slutter af med en ny og farlig variant for de eventyrlystne, kaldet "The Mamba". Den opstår efter normaltrækkene 1.e4,c5 2.Sf3,Sc6 3.d4,cxd4 4.Sxd4,Sf6 5.Sc3,e5.  Nu er det normale selvfølgelig 6...d6, men "The Mamba" er 6...Lc5. En variant, som forfatteren selv har en tårnhøj score med.

Bogen bruger en meget pædagogisk metode med spørgsmål og svar til at sikre indlæring. 

Alt i alt en meget tiltalende bog.

Se pdf sample: Opening Repertoire: the Sveshnikov, af Cyrus Lakdawala


Min vurdering af målgruppen: her får du som sort en bog med et helt repertoire i en populær åbning. Som du som almindelig klubspiller kan få stor glæde af.

Du lærer om åbningens positionelle og taktiske ideer.

Jeg vil mene at målgruppen er turnerings spillere i niveauet 1600-2100, der trænger til nye input. Men endnu stærkere spillere kan sagtens finde guldkorn i bogen, da den virker vel gennemarbejdet. 


Om forfatteren: Amerikansk IM og træner, med indiske rødder (født i Bombay). 

Foto: Cyrus Lakdawala, meget aktiv som både spiller og forfatter

Som spiller kendt for at være yderst turneringsaktiv, og for at have vundet "American Open". Kendt for som spiller at søge utraditionelle stillinger, f.eks. er 1.c3 i visse kredse kendt som "Lakdawala variation":-)

Som skakforfatter kendt for at være yderst produktiv, med over 50 titler. 
Nogen påstår at han har et team af indere siddende og være medskribenter. Hvis det er rigtigt, så er denne arbejdsform ikke nødvendigvis negativt - andre forfattere bruger også "ghost writers" og redaktions teams

Ihvertfald er hans bøger altid værd at læse. Måske mest hvis ens rating er under 2100.

Jeg har tidligere været negativt i mine omtaler af Lakdawala, primært på grund af antallet af titler, men efterhånden som jeg får læst flere og flere af hans bøger, så har jeg ændret indstilling. De er absolut velskrevne og egnede for alle klub og turnerings spillere fra cirka 1500 - 2100 (over 2100 kan man med fordel kigge efter Quality bøger).


Foto af Curys Lakdawala

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,544 kg.
Priser er inkl. moms