Everyman, 2021, Play the Budapest Gambit, af Andrew Martin

PAPERBACK

189,00 kr.
Varenummer: 0560Paperback

På engelsk, 384 sider, udgivet 2021

Leder du efter en aggressiv åbning imod 1.d4, så er Budapest Gambit måske noget for dig? Denne åbning starter med 1.d4,Sf6 2.c4,e5 3.dxe5

Det er ingen ny åbning, men i de senere år har jeg specielt lagt mærke til at en up-coming stjerne som Iranske Alireza Firouzja  (der nu er bosat i Frankrig af politiske grunde), og er potentiel VM udfordrer i fremtiden, ofte bruger åbningen og med succes imod stormestre. Så åbningen holder helt sikkert vand.

Hvid trækker en springer to gange i åbningen, og ofrer midlertidigt en bonde. Men ofrer du tiden på at sætte dig ind i åbningen, så venter der helt sikkert en del point forude. Specielt hvis hvid prøver at holde fast i merbonden, hvad mange gør. 

Du får en god bog, der i 8 kapitler dækker Budapest Gambitten (3...Sg4) og 6 kapitler med Fajarowicz Gambit (3...Se4).

Generelt skinner det tydeligt igennem i bogen at Martin mener at Budapest Gambitten med 3...Sg4 er spillelig på alle niveauer. Men at Fajarowicz Gambit med 3...Se4 teoretisk set er usund. 

Bogen er i en meget brugervenlig udformning, byggende på kommenterede partier. Med stor skrift. 

Er du ved at opbygge et repertoire med 2...Sf6 bør du også anskaffe dig en god bog imod hvids mange sidevarianter, hvor hvid undgår/udskyder 2.c4 til fordel for f.eks. 2.Sf3,Lf4,Sc3 eller Lg5. Jeg har ikke checket dette imod en database , men vil tro at hvid i cirka halvdelen af partierne vælger sådanne sidevarianter.

Se pdf sample her: Play the Budapest Gambit, af Andrew Martin

Min vurdering af målgruppen:
Velegnet for en bred målgruppe, fra 1500 i rating. Specielt hvis du kan lige aktivt officers spil.

Under 2300 vil de fleste hvidspillere have svært ved at navigere i åbningen. Møder du spillere over 2300 vil det være bedst at bruge åbningen som overraskelses våben, ikke fast repertoire. 


Om forfatteren: Engelsk IM (fik titlen i 1984).

Er FIDE Senior Trainer, og underviser vist på hele 12 skoler. Er i skrivende stund (2020) leder af ECF Academy (det engelske forbunds trænings program for 100 unge talenter).


Men det nok mest som forfatter, primært af mange DVD´er og videoer for Chessbase, at Martin Andrew af de fleste er kendt.


Foto af Andrew Martin

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,654 kg.
Priser er inkl. moms