Everyman, 2020, Your Chess Battle Plan, af Neil McDonald

PAPERBACK

179,00 kr.
Varenummer: 0505paperback

På engelsk, 318 sider, udgivet 2020

I et skakparti er en af de største udfordringer at finde den bedste strategi. Det er nemmere at komme til at angribe for hårdt, overse muligheder eller vælge en helt forkert plan.

Nu får du hjælp af en engelsk stormester, der har stor erfaring som træner for engelske juniorlandshold. 

Denne fokuserer på hvordan Magnus Carlsen og andre store mestre beslutter sig for en strategi (et modeord nu om dage er "decision-making in chess", gjort populært af tidligere VM udfordrer Boris Gelfand), og hvordan de herefter implementerer denne strategi. Du lærer hvornår og hvordan du skal afbytte brikker, hvornår du skal lave langsigtede manøvrer, hvornår du skal ofre materiale og hvordan du identificerer og fokuserer på nøgle feltet i en stilling.

Du lærer simpelthen at tænke i de rigtige strategiske linier, og bruge officerer og bønder på en mere effektiv måde. 

Man kan kalde bogen et program til selvstudium. Du får værktøjer til at vurdere dit nuværende niveau/evne, og til at lave en bedre planlægning i dine egne partier.  

Alt i alt en meget tiltalende, og velstruktureret bog. 

Min vurdering af målgruppen: ideel for alle skakspillere, der vil lære at blive effektive i deres partier. Kan med fordel læses/studeres af spillere fra 1600-2100 i rating.


Om forfatteren: 
Neil McDonald (født 1967) er engelsk stormester, træner og forfatter. Han er nok mest kendt som forfatter af cirka 40 titler, primært på Batsford og Everyman. Indenfor åbninger, slutspil, taktik, strategi og biografier, så det er en erfaren herre.

Han har som engelsk landstræner trænet mange af de stærkeste engelske juniorer, og ledsaget dem til mesterskaber


Blev certificeret FIDE Trainer i 2016.

McDonald blev IM i 1986 og GM i 1996. 


Foto: Neil McDonald


Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,54 kg.
Priser er inkl. moms