Everyman, 2017, Fundamental Endings: First Steps, af Cyrus Lakdawala

PAPERBACK

149,00 kr.
Varenummer: 0376Paperback

På engelsk, 272 sider, udgivet 2017
- med undertitlen: "Key Ideas, Tricks and Traps"

En titel i en forholdsvis ny trænings serie fra Everyman (første titel udkom i 2016).

De flere skakspillere bruger det meste af deres studietid kun til forberedelser af åbninger. De bruger meget lidt tid - hvis overhovedet nogen - til at lære at spille slutspil på en effektiv måde.

Det er en dårlig prioritering. Du kan som regel overleve åbningen selvom du har lavet et dårligt træk. Men i slutspillet kan et dårligt træk nemt betyde at en fordelagtig stilling pludselig ændres til en remis eller endog et smerteligt tab. 

I denne bog lærer du hvordan du vinder favorable stillinger i slutspillet, og hvordan du får en remis ud af de dårlige stillinger.

Hvis du vil forbedre dit skakspil er det simpelthen nødvendigt at forstå de fundamentale slutspil. Det vil give dig flere point i slutningen af partierne, der ofte er præget af tidsnød (i tidsnød er det godt at kende de basale principper, da du ikke har tid til at regne dem ud ved brættet). 


Indhold: 

003 About the Author

005 Bibliography

007 Introduction

009 1 Essential Knowledge

023 2 Pawn Endings

063 3 Rook Endings

119 4 Queen Endings

144 5 Bishop Endings

172 6 Knight Endings

184 7 Minor Piece Endings

206 8 Rooks and Minor Pieces

243 9 Queen and Other Pieces

Min vurdering af målgruppen: Velegnet for en bred målgruppe, der skal til at lære at spille rigtig skak, eller som trænger til opfriskning af basis teknikker. Du får letforståelige forklaringer af:
* basis principper
* basis strategier
* de vigtigste trick og fælder 


Om forfatteren: Amerikansk IM og træner, med indiske rødder (født i Bombay). 

Foto: Cyrus Lakdawala, meget aktiv som både spiller og forfatter

Som spiller kendt for at være yderst turneringsaktiv, og for at have vundet "American Open". Kendt for som spiller at søge utraditionelle stillinger, f.eks. er 1.c3 i visse kredse kendt som "Lakdawala variation":-)

Som skakforfatter kendt for at være yderst produktiv, med over 50 titler. 
Nogen påstår at han har et team af indere siddende og være medskribenter. Hvis det er rigtigt, så er denne arbejdsform ikke nødvendigvis negativt - andre forfattere bruger også "ghost writers" og redaktions teams

Ihvertfald er hans bøger altid værd at læse. Måske mest hvis ens rating er under 2100.

Jeg har tidligere været negativt i mine omtaler af Lakdawala, primært på grund af antallet af titler, men efterhånden som jeg får læst flere og flere af hans bøger, så har jeg ændret indstilling. De er absolut velskrevne og egnede for alle klub og turnerings spillere fra cirka 1500 - 2100 (over 2100 kan man med fordel kigge efter Quality bøger).


Foto af Curys Lakdawala

Se pdf sample: First Steps: Fundamental Endings

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,488 kg.
Priser er inkl. moms