Everyman, 2015, Bird´s Opening: Move by Move, af Cyrus Lakdawala

PAPERBACK

179,00 kr.
Varenummer: 0483Paperback

På engelsk, 448 sider, udgivet 2015.

Birds´ åbning med 1.f4 er mest populær på klubplan. Hvor åbningen er et ideelt valg, hvis man vil undgå lange teorivarianter. Partierne lægger mere op til brug af ens generelle skakforståelse og fornuftig brug af intuition. 

Man kan kalde Bird for hollandsk med et mertræk, og hvid har flere forskellige opstillinger at vælge imellem: en Leningrad lignende opstilling, Klassisk og Stonewall. Du får en god gennemgang af alle varianter, inklusiv den farlige From´s Gambit. 

Du får planer og taktiske ideer fortalt/indlært via gennemgang af modelpartier.

Se evt nedenstående pdf sample for varianter i bogen.


Se pdf sample
Bird´s Opening: move by move

Min vurdering af målgruppen: Move-by-move konceptet er beregnet på indlæring, hvor du som læser løbende udfordres af spørgsmål. En ideel platform til at indlære åbninger for begyndere og klubspillere fra cirka 15-1600 i rating op til cirka 2100 i rating.

Om forfatteren: Amerikansk IM og træner, med indiske rødder (født i Bombay). 

Foto: Cyrus Lakdawala, meget aktiv som både spiller og forfatter

Som spiller kendt for at være yderst turneringsaktiv, og for at have vundet "American Open". Kendt for som spiller at søge utraditionelle stillinger, f.eks. er 1.c3 i visse kredse kendt som "Lakdawala variation":-)

Som skakforfatter kendt for at være yderst produktiv, med over 50 titler. 
Nogen påstår at han har et team af indere siddende og være medskribenter. Hvis det er rigtigt, så er denne arbejdsform ikke nødvendigvis negativt - andre forfattere bruger også "ghost writers" og redaktions teams

Ihvertfald er hans bøger altid værd at læse. Måske mest hvis ens rating er under 2100.

Jeg har tidligere været negativ i mine omtaler af Lakdawala, primært på grund af antallet af titler, men efterhånden som jeg får læst flere og flere af hans bøger, så har jeg ændret indstilling. De er absolut velskrevne og egnede for alle klub og turnerings spillere fra cirka 1500 - 2100 (over 2100 kan man med fordel kigge efter Quality bøger).


Foto af Curys Lakdawala

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,758 kg.
Priser er inkl. moms