Denne webshop er ikke aktiv.

Everyman, 2013, Chess Secrets: Great Chess Romantics: Learn from Anderssen, Chigorin, Réti, Larsen and Morozevich af Craig Pritchett

PAPERBACK

141,00 kr.
Varenummer: 0392Paperback

På engelsk, 318 sider, udgivet 2013

"Chess Secrets" er en række bøger, der har sat sig for at afdække de vigtigste aspekter af skak, såsom strategi, angreb, forsvar, åbning, slutspil, forberedelse og mental attitude (der er forskellig tema for hver bog). 

I hver bog studerer forfatteren et antal af de store mestre - kan både være afdøde og nulevende - , der har udmærket sig i de udvalgte aspekter af spillet, påvirket deres samtid og inspireret os alle.

Serien kan således både ses som trænings bøger og som biografibøger

I denne bog om "Great Chess Romantics" har Craig Pritchett udvalgt fem spillere, hvis engagement i udviklingen af nye dybder i skakken er slående.

Anderssen´s spil udtrykte romantikens iboende dramatiske og kombinatoriske aspekt.

Chigorin forsvarede dette aspekt i en indædt modstand mod den kommende klassisk tilgang til skakspillet.

Réti udviklede kraften i de nye fianchetto åbninger (Lg2).

Larsen forvirrede den stilrene videnskabelige "sovjetiske skak skole" med en utraditionel, risikobetonet og gevinst søgende spillestil.

I computertiden opdager Morozevich konstant nye dybder i skak, som han underholder os med i de mest seværdige kampe fra hans partier.

Om forfatteren: Stærk skotsk IM. Han har repræsenteret Skotland 9 gange ved Skak OL plus 1 gang for Malta - 5 gange på det krævende bræt 1.

Er skaktræner, og har skrevet en række skakbøger. Er begyndt at spille senior skak.

Foto: Craig Pritchett

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,47 kg.
Priser er inkl. moms