Everyman, 2015, Lessons With a Grandmaster III, af Boris Gulko og Joel R. Sneed

PAPERBACK

149,00 kr.
74,50 kr.
Varenummer: 0393Paperback

På engelsk, 272 sider, udgivet 2015
- med undertitlen "Stratetic and tactical ideas in modern chess".

Forestil dig, at du er en klubspiller, som har fået muligheden for at tale/træne i længere tid med en berømt stormester. 

Klubspillere er forståeligt nok ikke opmærksomme på finesserne i stormester skak. Disse dygtige spillere kan analysere skak i en dybde, som vi amatører ikke forstår eller magter. Når man nået et så højt niveau, kan det imidlertid også være vanskeligt at forstå, hvad der mangler i amatørens forståelse af spillet.

Disse lektioner med en stormester bygger bro over kløften imellem stormester og amatør gennem en række samtaler mellem læreren, den kendte stormester Boris Gulko og den studerende, Dr. Joel R. Sneed, professor i psykologi og amatørskakspiller. Lektionerne er baseret på Gulkos egne bedste partier imod andre store spillere. Der er især fokus på strategi, taktik og psykologiens rolle i skakspillet.

Men er samtidig også en dialog, hvor du følger stormesterens måde at tænke på.

I dette tredje og afsluttende bind i serien fokuserer Gulko på både strategiske og taktiske ideer, og hvordan de med succes kan kombineres på brættet. Vi lærer om angreb og forsvar, hvordan man udnytter svage felter, hvordan man kæmper for initiativet, strategi i siciliansk og katalansk mm.

Om forfatterne: 
Boris Gulko er en stærk sovjetisk-amerikansk stormester, der har vundet det nationale mesterskab i begge lande, og som har repræsenteret begge lande til Skak OL. Han er også kendt for at have en positiv score imod selveste Garry Kasparov. Han højeste rating var 2644 i år 2000. 


Gulko blev født i 1947 i Øst Tyskland, søn af sovjetisk soldat i den røde hær. Efter få år returnerede familien til Sovjetunionen. Kort efter at Gulko havde vundet det sovjetiske mesterskab i 1977 ansøgte han og familien om udrejse, hvilket blev afslået. Gulko og hans kone, der er kvindelig stormester, blev en prominent del af den anti-kommunistiske bevægelse, og han blev en gang arresteret og gennembanket af KGB.

De måtte ikke længere spille i top turneringer, helt til glasnost perioden kom. Her udvandrede Gulko til USA. Gulko mener selv at denne periode uden topskak var skyld i at han ikke helt nåede toppen i skak.

Som skakforfatter udgav han i 2010 på Russell "The KGB Plays Chess: The Soviet Secret Police and the Fight for the World Chess Crown".

Trængslerne var ikke helt ovre for Gulko. I 2004 kvalificerede han sig til FIDE´s mærkværdige VM match i Libyen, men Gaddafi ville ikke tillade spillere med jødisk baggrund at deltage.

Foto: Boris Gulko


Dr. Joel R. Sneed er professor i psykologi ved "Queens College of the City University of New York". Han er amatørspiller, skakentusiast og elev hos Boris Gulko.


Sample page: Lessons With a Grandmaster III, af Boris Gulko og Joel R. Sneed


Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,484 kg.
Priser er inkl. moms