Everyman, 1997, Improve Your Chess Now, af Jonathan Tisdall

PAPERBACK

119,00 kr.
Varenummer: 0396Paperback

På engelsk, 224 sider, udgivet 1997

Dette regnes som en af de bedre træningsbøger indenfor begrebet "self-improvement". Her trækker forfatteren på mange års erfaring som både spiller og træner for at forklare en ny tilgang til skaktænkning. 

En skaktænkning, der viser en anden vej end mange træning bøger´s metodet med at tænke i kandidat træk og varianttræer.

Tisdall´s metode hælder mere til at udnytte de psykologiske aspekter i skak, og specielt forsvaret af dårlige stillinger. Men angrebet tilgodeses også ved indlæring af en lang række mønstre for matangreb (genkendelse).

Ved selv at bruge de teknikker, som han udviklede ved skrivningen af denne bog, formåede Tisdall at tage et gigantisk hop i spillestyrke, og opnåede i 1993 sin livslange drøm om stormester titlen (fik IM titlen allerede i 1981). 

Om forfatteren: 
Jonathan D. Tisdall er stormester (udnævnt i 1993). De fleste tænker nok på ham som nordmand, men han er faktisk ret international. Han blev født i 1958 i New York, af en japansk mor og irsk far. Var derfor oprindeligt amerikansk statsborger, men blev senere irsk statsborger og senest norsk statsborger. Han arbejder civilt som journalist, og kombinerer ofte skakken med journalistikken ved for Reuters at dække store skak begivenheder: 

Foto; Jonathan Tisdall som reporter ved et FIDE Hold VM for kvinder

Tisdall har også været holdkaptajn for det norske landshold. Her ved Skak OL i Baku med en vis Magnus Carlsen på holdet, og hvor Norge blev nummer 5:

Herudover arbejder han på "Aftensposten´s" engelsksprogede internet udgave.

Som skakspiller stormester. Har vundet det norske mesterskab i 1987, 91 og 95. I de senere har Tisdall kastet sig over studiet af skakvarianten af japanske Shogi.


Foto: Jonathan Tisdall


Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,325 kg.
Priser er inkl. moms