Everyman, 2012, Kramnik: Move by Move, af Cyrus Lakdawala

PAPERBACK

169,00 kr.
Varenummer: 0357Paperback

På engelsk, 416 sider, udgivet 2012

Vladimir Kramnik blev født 1975 ved Sortehavet i Sovjetunionen.  Som barn kom han på Botvinnik´s berømte skakskole.

Han steg hurtigt i spillestyrke, og i 1992 til Skak OL i Manilla, deltog han som kun 16-årig på det russiske hold (uden at være stormester endnu). Han scorede formidable 8½ af 9, og stoppede derved kritikken i hjemlandet!

Kramnik blev verdensmester, da han i 2000 slog selveste Garry Kasparov af VM-tronen. Det var her at vi menige skakspillere første gang hørte om  "Berlin -muren" i Spansk, som var stærkt medvirkende til match sejren for Kramnik.

Kramnik forblev verdensmester i 7 år. Ikke mindst VM Matchen i 2006 blev kendt i vide kredse som "toilet-gate". Skærmydslerne gik ud på at Topalov mente at Kramnik for ofte og for længe benytte sit eget badeværelse (altså mistanke om snyd). Men måske var den egentlige grund at Topalov efter fjerde parti var bagud med 3-1.

Resultatet blev at der skulle benyttes et fælles toilet, hvilket faktisk var imod hvad der stod i kontrakten for matchen. Kramnik tabte et parti i protest uden kamp, og siden har de to vist ikke givet hinanden hånden.

Kramnik var stadig en del af verdens toppen da han stoppede den aktive karriere som 43-årig i 2019. Kramnik menes at lide af en sjælden form for leddegigt, der plager ham under partier.

Jeg har bemærket at Kramnik´s stormesterkollegaer roser ham for at være den dybest tænkende stormester af dem alle. 

I bogen analyseres Kramnik´s partier, og vi lærer hvordan vi kan forbedre vores spil på områder udnyttelse af dynamiske fordele, angreb, forsvar og slutspil. 

Samtidig er bogen selvfølgelig en biografi.

Move-by-move konceptet er beregnet på indlæring, hvor du som læser løbende udfordres af spørgsmål.

Om forfatteren: Amerikansk IM og træner, med indiske rødder (født i Bombay). 

Foto: Cyrus Lakdawala, meget aktiv som både spiller og forfatter

Som spiller kendt for at være yderst turneringsaktiv, og for at have vundet "American Open". Kendt for som spiller at søge utraditionelle stillinger, f.eks. er 1.c3 i visse kredse kendt som "Lakdawala variation":-)

Som skakforfatter kendt for at være yderst produktiv, med over 50 titler. 
Nogen påstår at han har et team af indere siddende og være medskribenter. Hvis det er rigtigt, så er denne arbejdsform ikke nødvendigvis negativt - andre forfattere bruger også "ghost writers" og redaktions teams

Ihvertfald er hans bøger altid værd at læse. Måske mest hvis ens rating er under 2100.

Jeg har tidligere været negativt i mine omtaler af Lakdawala, primært på grund af antallet af titler, men efterhånden som jeg får læst flere og flere af hans bøger, så har jeg ændret indstilling. De er absolut velskrevne og egnede for alle klub og turnerings spillere fra cirka 1500 - 2100 (over 2100 kan man med fordel kigge efter Quality bøger).


Foto af Curys Lakdawala


Sample page: Kramnik: move by move

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,772 kg.
Priser er inkl. moms