Everyman, 2012, Lessons With a Grandmaster II, af Boris Gulko og Joel R. Sneed

PAPERBACK

149,00 kr.
Varenummer: 0411Paperback

På engelsk, 304 sider, udgivet 2012
- med undertitlen "Improve Your tactical vision and dynamic play with Boris Gulko".

24/3 2021: udsolgt fra forlaget

Forestil dig, at du er en klubspiller, som har fået muligheden for at tale/træne i længere tid med en berømt stormester. 

Klubspillere er forståeligt nok ikke opmærksomme på finesserne i stormester skak. Disse dygtige spillere kan analysere skak i en dybde, som vi amatører ikke forstår eller magter. Når man nået et så højt niveau, kan det imidlertid også være vanskeligt at forstå, hvad der mangler i amatørens forståelse af spillet.

Disse lektioner med en stormester bygger bro over kløften imellem stormester og amatør gennem en række samtaler mellem læreren, den kendte stormester Boris Gulko og den studerende, Dr. Joel R. Sneed, professor i psykologi og amatørskakspiller. Lektionerne er baseret på Gulkos egne bedste partier imod andre store spillere. Der er især fokus på strategi, taktik og psykologiens rolle i skakspillet.

Men er samtidig også en dialog, hvor du følger stormesterens måde at tænke på.

I dette andet bind i serien fokuserer Gulko på dynamisk skak, udvikling af brikkerne, evnen til at tage risici, evnen til både at angribe og forsvare, og måske allervigtigst evnen til at kalkulere kombinationer i skarpe stillinger.

Om forfatterne: 
Boris Gulko er en stærk sovjetisk-amerikansk stormester, der har vundet det nationale mesterskab i begge lande, og som har repræsenteret begge lande til Skak OL. Han er også kendt for at have en positiv score imod selveste Garry Kasparov. Han højeste rating var 2644 i år 2000. 


Gulko blev født i 1947 i Øst Tyskland, søn af sovjetisk soldat i den røde hær. Efter få år returnerede familien til Sovjetunionen. Kort efter at Gulko havde vundet det sovjetiske mesterskab i 1977 ansøgte han og familien om udrejse, hvilket blev afslået. Gulko og hans kone, der er kvindelig stormester, blev en prominent del af den anti-kommunistiske bevægelse, og han blev en gang arresteret og gennembanket af KGB.

De måtte ikke længere spille i top turneringer, helt til glasnost perioden kom. Her udvandrede Gulko til USA. Gulko mener selv at denne periode uden topskak var skyld i at han ikke helt nåede toppen i skak.

Som skakforfatter udgav han i 2010 på Russell "The KGB Plays Chess: The Soviet Secret Police and the Fight for the World Chess Crown".

Trængslerne var ikke helt ovre for Gulko. I 2004 kvalificerede han sig til FIDE´s mærkværdige VM match i Libyen, men Gaddafi ville ikke tillade spillere med jødisk baggrund at deltage.

Foto: Boris Gulko


Dr. Joel R. Sneed er professor i psykologi ved "Queens College of the City University of New York". Han er amatørspiller, skakentusiast og elev hos Boris Gulko.Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,443 kg.
Priser er inkl. moms