Everyman, 2012, Chess Developments: The Pirc af James Vigus

PAPERBACK

133,00 kr.
Varenummer: 0389paperback

På engelsk, 252 sider, udgivet 2012

Pirc er en ambitiøs åbning for sort, hvor han søger våben til et veltimet modstøb. Et typisk Pirc parti kan starte således: 1.e4,d6 2.d4,Sf6 3.Sc3,g6.

Sort spiller på at få en god løber på g7, der kan beherske den lange sorte diagonal. Sort´s strategi er ofte at tillade hvid at opbygge et flot centrum, og derefter underminere det med bønder og officerer.

Hvis sorts planer lykkes, så er hvid i store problemer. Prisen, som sort betaler, er at han skal kende de grundlæggende planer. Hvis noget går galt kan han blive løbet over ende på kongefløjen.

Åbningen er populær på næsten alle niveauer, og på klubplan kan den ofte hurtigt føre til fine stillinger


Indhold: 

005 Bibliography

007 Introduction

011 1. The Austrian Attack with 5...c5

051 2. The Austrian Attack with 5...0-0

114 3. The Classical Variation

138 4. White Plays 4 Be3

202 5. The Byrne Variation

230 6. The Fianchetto Variation

241 Index of Variations

251 Index of Complete Games

Min vurdering af målgruppen: I denne bog fokuseres der på aktuelle trends - med fokus på kritiske linier, teoretiske nyheder og kraftfulde nye ideer - i en bestemt variant/åbning. 

Der gennemgås modelpartier, med fokus på aktualitet og nyheder. Bogen er ideel for dem, der kender basis i en åbning, men har brug for at blive ført ajour. Skrevet af eksperter i åbningerne.

Jeg vil således vurdere at den ideelle målgruppe er turnerings spillere i ratingniveau 1700-2200, der søger den nyeste teori.

Men på grund af bogens let tilgængelige opbygning med gennemgang af rigtige modelpartier, så vil jeg også mene at bøger i denne serie - der måske er blevet 5-7 år gamle - sagtens kan læses af en endnu bredere målgruppe (hvor aktualitet ikke er det vigtigste).


Om forfatterne: Dr. James Vigus er en engelsk FM, der er ret højt ratet. Har tidligere vundet det Britiske Junior Mesterskab.

Er kendt som ekspert i Pirc, har tidligere skrevet en anden skakbog om Pirc.

I det civile liv underviser Vigus på universitet i Cambridge, vistnok i noget med den romantiske periode.    

  

Foto af James Vigus


Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,38 kg.
Priser er inkl. moms