Everyman, 2007, Garry Kasparov On Modern Chess, Part One, Revolution in the 70s, af Garry Kasparov

HARDBACK

265,00 kr.
Varenummer: 0420hardback

Engelsk, 2007, 432 sider.
Format: hardback med omslag
 

Mellem 1984 og 1990 udkæmpede Garry Kasparov og Anatoly Karpov - kaldet de to K´ere - fem lange og fascinerende kampe om verdens mesterskabet.

Disse to var ubetinget verdens stærkeste spillere i disse 2 årtier.

Foto: Garry Kasparov, frygtindgydende verdensmester fra 1985-2000.

Dette bind indeholder optakten til de 5 intensive og dramafyldte VM matcher imellem de to K´ere: Kasparov og Karpov.

Ifølge Kasparov markerede Bobby Fischer spurt imod VM tronen i 1972 indgangen til en ny æra i skakken. Hvor vægten blev lagt på en mere professionel tilgang til spillet, ikke mindst med dybe åbnings forberedelser. Kasparov fortæller i dette bind hvordan han oplevede og blev påvirket af denne tendens imod dybere åbningsforberedelser. (vi er stadig i perioden op til computerens gennembrud).

Spændende læsning at Kasparov mener at det faktisk - udover de 2 K´ere - kun i denne periode var Korchnoi, der på samme måde magtede disse nye ubønhørlige krav til professionalisme (efter at Fischer havde forladt skakscenen).

Læs Kasparov´s egen beretning i fire bind om perioden op til og om disse matcher.


Foto: eks VM Garry Kasparov


Om forfatteren: Født i Baku, Azerbaijan (Sovjet unionen) i 1963. Blev stormester i 1980. Var verdensmester som 22-årig fra 1985 til 2000 (hvor han blev slået af tronen af Kramnik). Lå stort set i hele perioden som verdens etter, med en toprating på hele 2851 i 1999. Kasparov regnes af mange som den måske største af alle skakmestre, med en utrolig dybde i kombinationsspillet. Efter at han stoppede den aktive skakkarriere kastede Kasparov sig aktivt ind i kampen imod Putin.

Ligesom forfatter gerningen og kampen for at udbrede kendskabet til skak nu kom til at fylde meget:

Oprettet af: Ole Knudsen

1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,894 kg.
Priser er inkl. moms