Dansk Skak Union, 2007, Praktisk Skak, af Bent Larsen

PAPERBACK

99,00 kr.
Varenummer: 0307Paperback

På dansk, 134 sider. 

Denne bog samler Bent Larsens tidligere "Find Kombinationen" (1975),  "Find Planen" (1975) og "Praktiske Slutspil" (1976).

Redigeret af IM Steffen Pedersen:

Bogen er i et lille format, men stadig med et læsbart layout.

Om forfatteren: Bent Larsen (1935-2010) er bredt anerkendt som Danmark´s største skak stormester igennem tiderne.
 

Han var sammen med Bobby Fischer den største udfordrer til Sovjetunionens dominerende rolle i verdens skakken i årene fra slutningen af 1950´erne og 2 årtier frem. Herudover kendt som fremragende forfatter af en række lærebøger på dansk, og flittig skribent i diverse dagblade.


Foto af Bent Larsen


Jeg har selv mødt Bent Larsen flere gange i min ungdom.

Som ung knægt mødte jeg Bent Larsen til en simultan på Svend Svendsen´s legendariske skaklejre, og fik en remis. Det var stort!
Senere, som studerende på AUC i Aalborg, boede jeg i et skakkollektiv i udkanten af Hasseris. Dette hus, som var Bent Larsens barndomshjem da familien flyttede til Aalborg, var stadig ejet af Bent Larsen og hans broder. En stor oplevelse var da Bent Larsen brugte en halv dag på hyggesnak med os almindelige skakspillere. Han var utrolig vidende og venlig. 


Min vurdering af målgruppen: en god lærebog til den almindelige skakspiller, såvel junior og voksen. Der måske lige er begyndt at komme i skakklubben? Der er ingen dybe computer varianter, men kun letforståelige og logiske forklaringer i partigennemgange. 

 

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,25 kg.
Priser er inkl. moms