Chess Stars, 2020, Squeezing the King´s Indian Defence, af Semko Semkov & Yurie Krykun

PAPERBACK

169,00 kr.
84,50 kr.
Varenummer: 0533Paperback

På engelsk, 248 sider, udgivet september 2020.

Bogen giver et system imod KID, der ikke bygger på brutalt at overfalde den sorte stilling, f.eks. med fire bonde angrebet. Forfatterens pointe er at de moderne skakprogrammer har ført til at de lange teorivarianter ofte har en tendens til forceret at munde ud i remisslutspil. Selvom hvid stadig scorer 56% i f.eks. fire bonde angrebet.

Har du ikke lyst til at lære lange forcerede teorivarianter, så får du her i bogen et fuldt repertoire, der baserer sig på Gligoric systemet. Det opstår efter 1.d4,Sf6 2. c4,g6 3.Sc3,Lg7 4.e4,d6 5.Sf3, o-o 6.Le2,e5 og nu 7.Le3.

Dette system skal ikke forveksles Classical System med 7.o-o. Pointen i Gligoric systemet er netop at hvid ikke endnu forpligtiger kongen til en fløj. Dette efterlader sort uden en oplagt plan, da sorts traditionelle tidlige modstød med f7-f5-f4 og g7-g5-g4 foreløbigt ikke har den store mening uden hvids korte rokade. 

Hvid får en solid stilling, hvor han ikke behøver dybe kalkulationer fra start af. Ikke overraskende var systemet f.eks. et af Karpov´s hovedvåben imod Kasparov. 

Hvids planer for at åbne det sorte centrum kan koges ned til 2 hovedtemaer: at åbne dronningfløjen med b2-b4, eller åbne kongefløjen med g3 og f4. 

Bogen er klassisk bygget op i 13 kapitler, der hver især starter med en gennemgang af hovedideer, efterfulgt af et step-by-step afsnit og endelig en række kommenterede partier. 

Se pdf eksempel: Squeezing the King´s Indian Defence, af Semko Semkov & Yurie Krykun

Min vurdering af målgruppen: 
da bogen er klassisk/pædagogisk bygget op, og fortæller tingene på en for os almindelige skakspillere forståelig måde, vil jeg mene at bogen er særdeles velegnet for den lærelystne klub og turnerings spiller fra 15-1600 i rating. Men selv de danske topspillere kan nok finde guldkorn i kapitlerne.

Om forfatterne: 
Semko Semkov er bulgarsk IM, direktør på Chess Stars, skakforfatter og teoretiker. Har skrevet skakbøger som "The Modern English", "The Most Flexible Sicilian", "Attacking The English/Reti", "Attacking The Flexible Sicilian" og "Understanding The Queen´s Gambit".

 
Foto af Semko Semkov

Yurie Krykun er en ung IM fra Ukraine, der pt er bosat I Saint Louis i USA, og er tilknyttet skakprogrammet på Webster University. Trods den unge alder er Yurie allerede skaktræner, hvor han assisterer flere stærke stormestre med åbningsforberedelser. Han har FIDE titlen "FIDE Instructor". Tillige udgiver han f.eks. videokurser på Chessable, typisk om åbninger. 


Foto af Yurie Krykun

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,326 kg.
Priser er inkl. moms