Chess Stars, 2019, Squeezing 1.e4,e5: a Solid Strategic Approach, af Alexander Khalifman og Sergei Soloviov

PAPERBACK

189,00 kr.
Varenummer: 0279Paperback

På engelsk, 294 sider, udgivet december 2019.

Den sidste bog af Khalifman og Soloviov, "The Modern Scotch" handlede om hvordan hvid kan angribe 1.e4 e5 på den mest direkte, aggressive og til tider endda risikable måde, med den skotske åbning.

Denne bog udforsker derimod en radikalt anderledes solid og positionel tilgang til at behandle 1.e4,e5. Der præsenteres et hvidt repertoire baseret på Four Knight varianten, og især hovedvarianten med det traditionelle system med 4.Lb5.

Forfatterne opsummerer metoden, som de foreslår, på følgende måde:
1. Hvid styrer centrum, udvikler sig hurtigt og sikrer hurtig rokade. Han stræber IKKE efter et direkte sammenstød med modstanderen efter de første par træk i åbningen.

2. Hvid begynder først aktive operationer efter afslutningen af ​​sin udvikling; som regel finder disse sted i centrum og på kongefløjen.

3. Hvid bestræber sig på at opnå stillinger, hvor de basale strategiske principper, korrekt evaluering og evnen til at vælge den rigtige plan vil være mindst lige så vigtige, som evner til kalkulationer og teoretisk viden.

4. Hvid kæmper stadig for en åbningsfordel, selvom fokus er på midtspillet.

 

Min vurdering af målgruppen: 
da bogen er klassisk/pædagogisk bygget op i tre hovedkapitler, vil jeg mene at bogen er særdeles velegnet for den lærelystne klub og turnerings spiller fra 1700-1800 i rating. Der gerne vil lære at spille solidt i åbningen. Men selv de danske topspillere kan nok finde guldkorn i kapitlerne.

Om forfatterne: 

Alexander Khalifman (født i Sankt Petersborg i 1966) er en stærk russisk stormester, der har haft 2702 som højeste rating. Karrierens internationale højdepunkt var måske da han vandt FIDE´s "World Chess Champion" i 1999.

Foto: Khalifman imod eks VM Anand

Khalifman vandt det sovjetiske "Union Youth Championship"  i 1982 og 1984, det europæiske "European Under-20 Championship" i 1985, "Russian Championship" i 1996.


På holdsiden var han med på det guldvindende russiske hold til Skak OL i 1992, 2000 and 2002, og med på det russiske hold til "World Team Chess Championship" i 1997.

Khalifman er udnævnt til "FIDE Senior Trainer".

Forfatter af mange skakbøger. Men måske mest kendt for serierne "Opening for White According to Anand" og "Opening for White According to Kramnik"


Foto af Alexander Khalifman

Sergei Soloviov er russisk IM, og forfatter af mange skakbøger som "Boris Spassky's 400 Selected Games", "Leko's One Hundred Wins" , "The Modern Scotch" og "The Modern Vienna". 


Se pdf eksempel med indholdsfortegnelse: Squeezing 1-e4,e5

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,376 kg.
Priser er inkl. moms