Chess Stars, 2019, Play the Alekhine Defence , af Alexei Kornev

PAPERBACK

189,00 kr.
Varenummer: 0284Paperback

På engelsk, 288 sider, udgivet februar 2019.

Dette er nok den åbning, som hvid helst vil undgå når man spiller 1.e4. Egentligt ikke fordi man frygter åbningen, men mere fordi man møder den så sjældent at man har glemt de lange teorivarianter, der er i åbningen :-) 

Bogen er set fra sort side, og fortæller historien om hvordan sort fra starten af partiet kan lægge pres på hvids centrum ved de provokerende træk 1.e4,Sf6 2.e5,Sd5 3.d4,d6. 

Sort accepterer en defensiv opstilling, hvor springeren på d5 havner på b6, men får i kompensation en god sortfeltet løber på g7.


Kap. 1 og 2 omhandler de varianter, hvor hvid afviger hovedvarianterne ved enten ikke at spille 2.e5, eller ved at spille 2.e5 og så fortsætte med 3.g3, 3.Sc3 eller 3.c4. 

Kap. 3 omhandler varianterne hvor hvid i "jagtvarianten" dækker bonden på e5 med 5.f4 (det er hvad jeg vil kalde den skarpe variant, der virkelig kræver kendskab fra hvid til teorien).

Kap. 4 omhandler hvad jeg vil kalde det fornuftige valg med 5.exd6 (hvis man med hvid ikke er dybt inde i teorien).

Kap. 5 er varianter, hvor hvid afviger fra hovedvarianterne ved ikke at spille 4.c4.


Åbningen er velegnet for de sortspillere, der som spillestil ønsker en lang strategisk kamp, og hvor de ofte får en tidsfordel i åbningen. 

Min vurdering af målgruppen: 
da bogen er klassisk/pædagogisk bygget op i 5 klart definerede hovedkapitler, vil jeg mene at bogen er særdeles velegnet for den lærelystne klub og turnerings spiller fra 1700-1800 i rating.

Da åbningen bygger på strategiske muligheder for modspil, vil jeg mene at et studium af bogen kan udvikle spilforståelsen hos unge spillere. 

Men selv de danske topspillere kan nok finde guldkorn i kapitlerne.

Om forfatteren: 
Alexei Kornev
er russisk GM (født i 1976). Med højeste rating 2582.

Mest kendt som flittig skakforfatter med titler som "Rossolimo and Friends", "A Practical White Repertoire with 1d4 and 2c4.. volume 1-3", "A Practical Black Repertoire with d5, c6", "Play 1.d4,d5 2.c4,e6" m.fl.
Foto af Alexei Kornev


Se pdf eksempel med indholdsfortegnelse: Play the Alekhine Defence

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,378 kg.
Priser er inkl. moms