Chess Stars, 2010, The Modern Philidor Defence: A Wonderful Weapon, af Vladimir Barsky

PAPERBACK

174,00 kr.
Varenummer: 0283Paperback

På engelsk, 224 sider, udgivet maj 2010.

Denne bog behandler den "moderne form for Philidor", der opstår efter 1.e4,d6, 2.d4,Sf6, 3.Sc3,e5. Her må hvid vælge imellem slutspillet efter  4.dxe5,dxe5, 5.Dxd8,Kxd8, hvor sort har en solid stilling. Udvikler sig solidt bag bønderne, og afventer at hvid forivrer sig. Eller 4.Sf3,Sbd7, hvor hvid får en mindre lovende variant af Philidor uden at vinde løberparret.

(den gamle variant af Philidor efter 1.e4,e5 2.Sf3,d6 er næsten forsvundet fra topskak, da hvid ret ubesværet kan vinde løberparret uden kompensation for sort. Men det er en anden snak). 

Barsky´s bog består af syv kapitler, der beskæftiger sig med forskellige trækomstillinger. Hvert kapitel består af et "Quick Repertoire" og derefter en teoretisk gennemgang i "Step by Step" og "Complete Games".

Min vurdering af målgruppen: da bogen er klassisk/pædagogisk bygget op, og fortæller tingene på en for os almindelige skakspillere forståelig måde, vil jeg mene at bogen er særdeles velegnet for den lærelystne klub og turnerings spiller fra 1700-1800 i rating, der gerne vil lære at spille solidt og positionelt. Men selv de danske topspillere kan nok finde guldkorn i kapitlerne, da der angives at Morozevich har været inde over bogen.

Om forfatteren: 
Vladimir Barsky er russisk IM (født i Moskva i 1969), journalist og træner for GM A. Morozevich i adskillige internationale konkurrencer.

Men det er som skakforfatter at Barsky nok er mest kendt, ihvertfald i vesten. F.eks. for de engelsksprogede bøger "The Scotch Game for White" og "The Chigorin Defence According to Morozevich". Herudover har Barksy udgivet en del skaktitler på russisk.

Foto af Vladimir Barsky 


Se pdf eksempel og indholdsfortegnelse her: The Modern Philidor Defence

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,266 kg.
Priser er inkl. moms