Chess Stars, 2020, Squeezing the Sicilian: The Alapin Variation, af Alexander Khalifman og Sergei Soloviov

PAPERBACK

199,00 kr.
Varenummer: 0534Paperback

På engelsk, 456 sider, udgivet december 2020.

Forfatterparret fortsætter her deres koncept, der bygger på en overkommelig tilgang til en åbning.
De undgår skarpe hovedvarianter, hvor evalueringen skifter fra måned til måned. Hvor enkelttræk er af stor betydning.

De vælger istedet varianter hvor overgangen til det godt midtspil er i fokus. Hvor åbningspillet hviler på et solidt positionelt fundament med vægt på centrum, udvikling og en god bondestruktur.

Imod den populære sicilianske åbning er derfor valgt Alapin (2.c3 varianter). Denne åbning blev genfødt i 1970 ´erne med den russiske stormester Evgeny Sveshnikov som foregangsmand. I det nye årtusinde har ikke mindst GM Ivan Sokolov udviklet varianter med Sa3 temaer (springeren på a3 kan gå både til b5 og true med en gaffel på c7, eller mere solidt understøtter d4 via Sc2). 

Nuomdage er åbningen ikke så udbredt på øverste hylde, men populær blandt os almindelige klubspillere. Det er letforståeligt. Hvid´s strategi er meget enkelt: at bygge et solidt bondecentrum med d2-d4, og derfra diktere spillet. Ulempen er selvfølgelig at hvids dronningespringer i første omgang ikke kan benytte feltet c3, men så søge imod d2 eller a3 (ofte slår sort dog med cxd4, hvor c3 feltet alligevel ryddes for springeren).

I forhold til Chess Stars´s normale bøger får du en bog med mange sider: 456. Opdelt i 3 logiske hovedafsnit. Del 1: sort sjældne fortsættelser i træk 2. Del 2: 2...d5 og Del 3: 2...Sf6.   

 Se pdf eksempel med indholdsfortegnelse: Squeezing 1-e4,e5

Min vurdering af målgruppen: 
da bogen er klassisk/pædagogisk bygget op i tre hovedkapitler, vil jeg mene at bogen er særdeles velegnet for den lærelystne klub og turnerings spiller fra 15-1600 i rating (men husk at det er en bog med mange sider). Der gerne vil lære at spille solidt i åbningen. Men selv de danske topspillere kan nok finde guldkorn i kapitlerne.

Om forfatterne: 

Alexander Khalifman (født i Sankt Petersborg i 1966) er en stærk russisk stormester, der har haft 2702 som højeste rating. Karrierens internationale højdepunkt var måske da han vandt FIDE´s "World Chess Champion" i 1999.

Foto: Khalifman imod eks VM Anand

Khalifman vandt det sovjetiske "Union Youth Championship"  i 1982 og 1984, det europæiske "European Under-20 Championship" i 1985, "Russian Championship" i 1996.


På holdsiden var han med på det guldvindende russiske hold til Skak OL i 1992, 2000 and 2002, og med på det russiske hold til "World Team Chess Championship" i 1997.

Khalifman er udnævnt til "FIDE Senior Trainer", og er forfatter af mange skakbøger. Men måske mest kendt for serierne "Opening for White According to Anand" og "Opening for White According to Kramnik"


Foto af Alexander Khalifman

Sergei Soloviov er russisk IM, og forfatter af mange skakbøger som "Boris Spassky's 400 Selected Games", "Leko's One Hundred Wins" , "The Modern Scotch" og "The Modern Vienna". 

Forfatterparret har i 2019 udgivet "Squeezing 1.e4,e5: a Solid Strategic Approach, af Alexander Khalifman og Sergei Soloviov", og "The Modern Scotch". Begge på Chess Star


Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,588 kg.
Priser er inkl. moms