Chess Stars, 2015, Attacking the Caro-Kann (med Advance, 3.e5), af Alexey Dreev

PAPERBACK

189,00 kr.
94,50 kr.
Varenummer: 0422Paperback

På engelsk, 236 sider, udgivet 2015

En god bog for dem, der med hvid gerne vil lære en god variant imod solide caro-kann.

Istedet for det klassiske 3.Sc3/Sd2 spiller hvid straks 3.e5 (lidt som i advance i fransk). Sort spiller som oftest løberen ud på f5 feltet i træk 3. 

Du får et kapitel hvor hvid fortsætter mere positionelt med Sf3 og Le2 - vistnok bredt kendt som Short varianten. Du får også et afsnit med 4.c4.

Plus et kapitel hvor hvid istedet går direkte i kødet på Lf5 med h4 og g4 bondefremstødene, uden at have rokeret først. Skarp sovs, hvor hvid spiller på at "kvæle" sorts kongefløj!

Udover 3.-,Lf5 må du som hvid regne med at blive udsat for "bondeofferet" 3.-c5, der kan lede til meget skarpt spil hvis hvid vælger at dække merbonden med Le3. Her ser jeg med glæde at Dreev efter 4.dxc5,e6 anbefaler det beskedne men i mine øjne smarte træk 5.a3!. Pointen er simpelthen at vinde et tempo med b4 når sort slår på c5, og følge op med Lb2.

I dette er Dreev helt på linie med John Shaw, der også anbefaler 5.a3 i bogen Quality, 2016, Playing 1.e4 Caro-kann, 1...e5 & Minor line, af John Shaw

Åbningen er generelt velegnet for de hvidspillere, der som spillestil ønsker en strategisk kamp med gode muligheder for at "kvæle" hvid.

Min vurdering af målgruppen: 
da bogen er klassisk/pædagogisk bygget op i 3 klart definerede hovedkapitler, vil jeg mene at bogen er særdeles velegnet for den lærelystne klub og turnerings spiller fra 1700-2100 i rating.

Men selv de danske topspillere kan nok finde guldkorn i kapitlerne.

Om forfatteren: 
Alexey Dreev,
stærk russisk stormester med et højeste rating på 2711. Blev født i Stavropol i Sovjetunionen i 1969. Blev stormester i 1989.

Foto: Dreev i kamp imod GM Alexander Morozevich

Som russisk talent blev han trænet af selveste Mark Dvoretsky, og blev Ungdoms VM (under 16) i 1983 og 84.
I 1990´erne kvalificerede han sig ofte til VM kvalifikations matcherne, men hvor han tabte matcher til navne som Anand, Gelfand og Adams.


Herudover har Dreev vundet en lang række store internationale turneringer som f.eks. Biel. Han har repræsenteret Rusland til 4 Skak OL med en score 60,2%. 

Som forfatter har Dreev for Chess Star udgivet bøger som "My One Hundred Best Games", "The Moscow & Anti-Moscow Variations", "The Meran & Anti-Meran Variation", "Dreev vs the Benoni" og "Anti-Spanish - The Cozio Defence". 


For Thinkers Publishing har Dreev skrevet "Improve Your Practical Play In The Middlegame".

Foto: Alexey Dreev, stærk russisk stormester og skakforfatter 


Se pdf eksempel med indholdsfortegnelse: Attacking the Caro-Kann

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,318 kg.
Priser er inkl. moms