Thinkers Publishing, 2020, A Feast of Chess in Time of Plaque - Candidates 2020 - Part 1 - Yekaterinburg, af Vladimir Tukmakov

PAPERBACK

189,00 kr.
Varenummer: 0469Paperback

På engelsk, 160 sider , udgivet 2020

Kandidatturneringen 2020 i Yekaterinburg blev et uforløst drama. 

Det hele startede i november 2019, hvor kontrakten imellem FIDE og arrangørerne - det russiske skakforbund - blev underskrevet. Datoerne blev fastsat til 15. marts 2020 til 5. april 2020. 

Op til start var der stor diskussion om turneringen skulle afvikles i skyggen af corona epidemien, eller udskydes. Arrangørerne valgte at gå igang. Men forinden havde Teimour Radjabov den 6. marts trukket sig, og istedet trådte Maxime Vachier-Lagrave ind. Drama, drama. 
Mere drama var der også om kinesiske Ding Liren og Wang Hao kunne nå frem, da Rusland havde indført en 2 ugers karantæne for indrejsende fra Kina. 

Du får udover partierne rigtig meget baggrundsviden, da Tukmakov var til stede i Yekaterinburg. 

Kandidatturneringen blev afbrudt efter runde 8, og er indtil skrivende stund (4 nov. 2020) ikke genoptaget. Jeg husker et foto - jeg mener det var i NIC Magazin - hvor man så Lagrave, Giri m.fl. blevet fløjet ud af Rusland i privatfly, da alle rutefly vist var indstillet og grænserne tæt på at blive lukket ned. Mere drama.

Den oplagte 2020 julegaveide!

Se pdf eksempel her: A Feast of Chess in Time of Plaque - Candidates 2020 - Part 1 - Yekaterinburg, af Vladimir Tukmakov


Om forfatterne:

Stormester født i 1946 i Odessa, Ukraine, der stadig holder cirka 2550 i rating (fik stormestertitlen i 1972).

Har haft en bemærkelsesmæssig karriere som spiller, og vundet mange guldmedaljer sammen med sovjetiske landshold. I sine unge år optrådte han 9 gange på sovjetiske hold til World Student Team Championship. Senere på det sovjetiske guldhold til Skak OL i 1984.

Foto: her ses Tukmakov i midten som vinder sammen med det ukrainske landshold


I store internationale turneringer finder man en andenplads efter Fischer i Buenos Aires 1970, andenplads efter Karpov i Madrid 1973 og mange flere fine placeringer.

Tukmakov var også med som reserve på det sovjetiske hold i matchen  mellem Sovjetunionen og resten af verden i 1970, en begivenhed af de helt store. Der havde trukket de største navne af huse. Fem verdensmestre og alle verdens bedste stormestre - uden undtagelse - deltog. Ikke for ingenting blev det kaldt "Århundredets kamp". Vestens hold var anført af Larsen og Fischer.
Tukmakov scorede 2 af 3 (to remis, en gevinst) som reserve på de krævende bord 3 og 4!

Foto: Tukmakov i 2009

Blev udnævnt til FIDE træner i 2004 (husker du artiklen fra Skakbladet om ham som træner?). Har som træner/kaptajn været tilknyttet succesfulde Ukrainske landshold. Nu træner for en verdensklasse spiller som Anish Giri m.fl. 

Foto: Tukmakov følger stadig med i verdensskakken. Her ses han sammen med trænerkollegaerne Kasim og Potkin.

Har for NewInChess skrevet bogen "Risk & bluff in Chess. The Art of Taking Calculated Risks".


Foto: Vladimir Tukmakov

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,308 kg.
Priser er inkl. moms