Chess Informant, 2020, The Power Of Defence and The Art Of Counterattack in 64 pictures: Untold Chess Secrets, af Dejan Nestorovic og Nikola Nestorovic

HARDBACK

249,00 kr.
Varenummer: hardback0457

På engelsk, 349 sider , udgivet 2020

I hardback version, egnet som julegave ide til skakspilleren.

Denne bog er helliget den måske sværeste disciplin i skakspillet: forsvaret.

I forhold til andre discipliner i skakken, så er forsvaret sværere at fastlægge generelle regler for. Du må bygge på dine egne erfaringer, instinkter og fornemmelse af stillingen. Hvornår skal du skifte til det reddende modangreb? Det er netop hvad bogen hjælper dig med. 

Bogen bygger på familiens mangeårige skakerfaringer, både som praktiske spillere og som skaktrænere på egen skakskole i Serbien, og er deres første skakbog. Man får fornemmelsen af at bogen er udtryk for mange års undervisningsmateriale på skakskolen, der nu er samlet til en træningsbog af de bedre.

Foto: Nikola Nestorovic har stor erfaring som både skakspiller (GM) og som træner på familiens skakskole i Serbien.

 

Foto: IM Dejan Nestorovic, der grundlagde den skakspillende familie ved giftemålet med WFM Irena. Har over 30 års erfaring som skaktræner. Plus ungdomslandstræner for Serbien mm


De 64 partier, der analyseres, er både nyere og ældre, men uden undtagelse lærerige, med uventede forsvarstræk træk. Partierne er selvfølgelig dybt analyseret, men forfatternes trænerbaggrund fornægter sig ikke. De gør meget ud af forklare med ord hvad der sker på brættet.

Bogen koncept gør det muligt også at bruge bogen som en samling lærerige puzzles.

Du har lært at angribe - nu er det tid til at skærpe dine defensive værktøjer!

Se pdf eksempel her: The Power Of Defence and The Art Of Counterattack in 64 pictures: Untold Chess Secrets, af Dejan Nestorovic og Nikola Nestorovic

Min vurdering af målgruppen: bogen virker som om den er skrevet for en meget bred målgruppe. Jeg vil vurdere at spillere fra 1600 i rating kan få stor glæde af at gennemspille bogens lærerige 64 partier. I den anden ende af skalaen vil jeg vurdere at selv spillere på 2300-2400 kan lære af bogen. 


Om forfatterne
Familien Nestorovic er en institution i serbisk skak - der bl.a. har drevet en af landets bedste skakskoler i mange år. Herudover er hele familien - såvel børn som voksne - af  begge køn - aktive skakspillere, vistnok alle med skaktitler. 

Nikola Nestorovic er stormester (udnævnt) i 2015 og FIDE Trainer (udnævnt i 2018), og hans far Dejan Nestorovic er IM.

Foto: far og søn Nestorovic med deres første bog.

Oprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,724 kg.
Priser er inkl. moms