Chess Evolution, 2018, The Modern Endgame Manual, bind 7: Mastering typical rook endgames, af Adrian Mikhalchishin

PAPERBACK

189,00 kr.
94,50 kr.
Varenummer: 0294Paperback

Engelsk, 336 sider, udgivet april 2018
- med undertitlen "Mastering typical rook endgames"

Bemærk: Prisen for dette bind er lavere end for resten af serien med "The Modern Endgame Manual". Årsagen er at forlaget begik en mindre fejl ved printning. Headeren for den første side er: "Mastering basic rook endgames", men på de efterfølgende sider er headeren "Mastering practical rook endgames".
Det er kun en æstetisk fejltagelse. Kvaliteten af indholdet er den samme som for de andre bind i serien. Men forlaget har alligevel valgt at sætte prisen ned.


Tårnslutspil er de hyppigst forekommende af slutspillene, mere end 60% af alle slutspil er tårnslutspil, og grunden er enkel: tårnene kommer normalt ind i spillet senere end de andre officerer.

Der er nogle få vigtige stillinger i tårnslutspil, som vi ofte ser i praktiske spil. Alle spillere bør vide hvordan man håndterer disse stillinger på brættet.

Her er viden om basale positioner og metoder nøglen til pointhøst, da kun få kan huske teorien - specielt efter 4-5 timers hård kamp. Selv topspillere fejler ofte i tårnslutspil.

Foto: Adrian Mikhalchishin sammen med en anden slutspilsekspert Karsten Müller på Chessbase.

I dette næstsidste - og syvende bind - i serien behandler forfatteren de typiske stillinger i tårnslutspil, hvilket vil sige de stillinger, der oftest opstår i praktisk spil.

Kendskabet til disse stillinger, og metoder til at håndtere dem, er den tredje nøgle faktor i tårnslutspil.

Forfatteren viser hvordan vi kan møde forskellige strukturer for bønderne, hvor der er både simple og komplicerede stillinger.  

Om forfatteren: Født i 1954 i Lvov, Ukraine og stormester siden 1978. 


Adrian Mikhalchishin regnes som værende blandt verdens top 5 trænere og har været formand for FIDE Trainers Commission.
Han trænede USSR-holdet i 1980'erne, og senere nationale hold i Slovenien, Polen og Holland. Har været træner for Anatoly Karpov (1980-1986), Zsuzsa Polgar, Alexander Beliavsky, Maja Chiburdanidze, Arkadij Naiditsch og Vassily Ivanchuk.

Som spiller repræsenterede han i 1992 Ukraine ved skak-ol, og i 2000 og 2006 Slovenien. Vinder af holdmesterskaber og nationale cup´er i Sovjetunionen, Ukraine, Slovenien, Jugoslavien, Kroatien og Ungarn.

Som forfatter har han udgivet 4 skakbøger på Everyman og Batsford sammen med Alexander Beliavsky.

Har udgivet en lang række dvd´er på Chessbase.


Foto af Adrian Mikhalchishin

Se pdf eksempel med indholdsfortegnelse her: The Modern Endgame Manual bind 7

Oprettet af: ole knudsen
1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,506 kg.
Priser er inkl. moms