Chess Evolution, 2016, The Modern Endgame Manual, bind 3: Mastering minor piece endgames, part 2, af Adrian Mikhalchishin og Csaba Balogh

PAPERBACK

189,00 kr.
Varenummer: 0298Paperback

Engelsk, 208 sider, udgivet 2016
- med undertitlen "Mastering minor pieces endgames , part 2"

I bind 2 blev der behandlet løber slutspil. I dette bind er turen kommet til springeren.

Der er nogle få vigtige stillinger i slutspil, som vi ofte ser i praktiske spil. Alle spillere bør vide hvordan man håndterer disse stillinger på brættet.

Her er viden om basale positioner og metoder nøglen til pointhøst, da kun få kan huske teorien - specielt efter 4-5 timers hård kamp. Selv topspillere fejler ofte i slutspil.

Foto: Adrian Mikhalchishin sammen med en anden slutspilsekspert Karsten Müller på Chessbase.

I dette tredje bind i serien behandler forfatterne de typiske stillinger i springer slutspil, hvilket vil sige de stillinger, der oftest opstår i praktisk spil.

Kendskabet til disse stillinger, og metoder til at håndtere dem, er en nøgle faktor i slutspil. Vi ser i dette bind springer mod løber, springer mod springer og springer imod bønder.

Springeren er hæmmet af at være "kortbenet". F.eks. tager det fire træk at flytte springeren fra e4 til c6. Springeren er også dårlig til at stoppe fribønder.
Modsat er den stærk i angreb og pres spil, da den kan angribe mange felter på en gang, specielt når den er placeret tæt på centrum. Springeren er ofte også løberen overlegen i lukkede stillinger.


Om forfatterne: 

Adrian Mikhalchishin er født i 1954 i Lvov, Ukraine og stormester siden 1978. 


Adrian Mikhalchishin regnes som værende blandt verdens top 5 trænere og har været formand for FIDE Trainers Commission.
Han trænede USSR-holdet i 1980'erne, og senere nationale hold i Slovenien, Polen og Holland. Har været træner for Anatoly Karpov (1980-1986), Zsuzsa Polgar, Alexander Beliavsky, Maja Chiburdanidze, Arkadij Naiditsch og Vassily Ivanchuk.

Som spiller repræsenterede han i 1992 Ukraine ved skak-ol, og i 2000 og 2006 Slovenien. Vinder af holdmesterskaber og nationale cup´er i Sovjetunionen, Ukraine, Slovenien, Jugoslavien, Kroatien og Ungarn.

Som forfatter har han udgivet 4 skakbøger på Everyman og Batsford sammen med Alexander Beliavsky.

Har udgivet en lang række dvd´er på Chessbase.


Foto af Adrian Mikhalchishin


Csaba Balogh er en stærk ungarsk stormester. Foto: Csaba Balogh som ung

Født 1987 i Budapest. Blev stormester som 16-årig i 2004. Var tidligt et talent, vandt U16 EM i 2003. 

Var med på det sølvvindende ungarske hold til Skak Ol i 2014, hvor han også vandt individuelt sølv på bræt 2 med en ratingpræstation på hele 2939! Højeste rating er 2672. 

Herefter er karrieren gradvist gået over på forfatter gerningen, på hans eget forlag Chess Revolution. Her har han selv udgivet en lang række titler. 


Foto: Csaba Balogh

Se pdf eksempel med indholdsfortegnelse her: The Modern Endgame Manual, bind 3


Oprettet af: ole knudsen

1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,398 kg.
Priser er inkl. moms