Chess Evolution, 2016, The Modern Endgame Manual, Bind 2: Mastering minor piece endgames, part 1, af Adrian Mikhalchishin og Csaba Balogh

PAPERBACK

189,00 kr.
94,50 kr.
Varenummer: 0299Paperback

Engelsk, 256 sider, udgivet januar 2016
- med undertitlen "Mastering minor pieces endgames , part 1"

I bind 3 bliver der behandlet springer slutspil. I dette bind behandles løber slutspil.

Der er nogle få vigtige stillinger i slutspil, som vi ofte ser i praktiske spil. Alle spillere bør vide hvordan man håndterer disse stillinger på brættet.

Her er viden om basale positioner og metoder nøglen til pointhøst, da kun få kan huske teorien - specielt efter 4-5 timers hård kamp. Selv topspillere fejler ofte i slutspil.

Foto: Adrian Mikhalchishin sammen med en anden slutspilsekspert Karsten Müller på Chessbase.

I dette tredje bind i serien behandler forfatterne de typiske stillinger i løber slutspil, hvilket vil sige de stillinger, der oftest opstår i praktisk spil.

Kendskabet til disse stillinger, og metoder til at håndtere dem, er en nøgle faktor i slutspil. Vi ser i dette bind løber mod bønder, ligefarvet løber slutspil og ulige farvet løber slutspil. I et fjerde kapitel behandles mere usædvanlige løber slutspil. 

Løber slutspil er ofte meget vanskelige at vurdere helt til slut i partiet. Specielt i ulige farvet løber slutspil, hvor små nuancer kan afgøre resultatet. 
Løberen er speciel stærk til i slutspil at stoppe modspillerens bønder, og dækker nemt begge sider af brættet.

Løberens fordel imod springeren er også at løberen i løbet af få træk kan dække halvdelen af brættets felter. Specielt i åbne stillinger er løberen stærk.


Om forfatterne: 

Adrian Mikhalchishin er født i 1954 i Lvov, Ukraine og stormester siden 1978. 


Adrian Mikhalchishin regnes som værende blandt verdens top 5 trænere og har været formand for FIDE Trainers Commission.
Han trænede USSR-holdet i 1980'erne, og senere nationale hold i Slovenien, Polen og Holland. Har været træner for Anatoly Karpov (1980-1986), Zsuzsa Polgar, Alexander Beliavsky, Maja Chiburdanidze, Arkadij Naiditsch og Vassily Ivanchuk.

Som spiller repræsenterede han i 1992 Ukraine ved skak-ol, og i 2000 og 2006 Slovenien. Vinder af holdmesterskaber og nationale cup´er i Sovjetunionen, Ukraine, Slovenien, Jugoslavien, Kroatien og Ungarn.

Som forfatter har han udgivet 4 skakbøger på Everyman og Batsford sammen med Alexander Beliavsky.

Har udgivet en lang række dvd´er på Chessbase.


Foto af Adrian Mikhalchishin


Csaba Balogh er en stærk ungarsk stormester. Foto: Csaba Balogh som ung

Født 1987 i Budapest. Blev stormester som 16-årig i 2004. Var tidligt et talent, vandt U16 EM i 2003. 

Var med på det sølvvindende ungarske hold til Skak Ol i 2014, hvor han også vandt individuelt sølv på bræt 2 med en ratingpræstation på hele 2939! Højeste rating er 2672. 

Herefter er karrieren gradvist gået over på forfatter gerningen, på hans eget forlag Chess Revolution. Her har han selv udgivet en lang række titler. 


Foto: Csaba Balogh

Se pdf eksempel med indholdsfortegnelse her: The Modern Endgame Manual, bind 2


Oprettet af: ole knudsen

1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,482 kg.
Priser er inkl. moms