CarstenChess, 2018, The Sicilian Accelerated Dragon : 20th Anniverysary Edition (revideret og udvidet), af Peter Heine Nielsen og Carsten Hansen

PAPERBACK

149,00 kr.
Varenummer: 0571Paperback

På engelsk, 367 sider, udgivet 2018 (første udgave 1998)

Siciliansk er en populær måde at møde 1.e4, og Dragen som en af skarpeste varianter. Den opstår efter 1.e4,c5 2.Sf3,Sc6 3.d4,cxd4 4.Sxd4,g6

I 1998 satte de 2 forfattere sig for at vise at dragen absolut var en levedygtig åbning. Selvom mange på det tidspunkt opfattede Maroczy opstillingen med c4 som "bare godt for hvid". 

Bogen blev i 1998 udgivet på Batsford, men i begrænset oplag, da Batsford forlaget på det tidspunkt var trængt. Så førsteudgaven har været svær at få fat på for det brede publikum, der ofte måtte på Amazon for at finde bogen.

I de mellemliggende år har topspillere som Carlsen, Ivanchuk og andre stormestre taget dragen til sig som del af deres repertoire. Jeg mener også at huske at Peter Heine NIelsen har udgivet 2 cd´er på Chessbase om Dragen.
Så spiller du Dragen - eller kunne tænke dig at starte med det - så er du i gode hænder. 

Foto: Peter Heine Nielsen har også udgivet dvd´er om Dragen på Chessbase

Her 20 år efter den første udgave udgiver de to forfattere nu en jubilæumsudgave, der indeholder dels alt det oprindelige materiale, plus nye partier og nye kapitler.  
Peter Heine Nielsen har en opsummering af hvad der er sket i åbningen siden 1998. Der er tilføjet nye nøglepartier, og endelig er der tilføjet et nyt kapitel med Bent Larsens partier i Dragen (og nært beslægtede varianter). Det gør kun bogen endnu mere interessant for danske skakspillere.

Min vurdering af målgruppen: klub og turnerings spilleren fra cirka 16-1700 i rating op til cirka 2100 i rating. Men selv stærkere spillere kan have stor glæde af bogens instruktive fremstilling af materialet

Om forfatterne:
Peter Heine Nielsen
er velkendt af de fleste som stærk dansk stormester (født og opvokset i Holstebro), nåede som den første dansker 2700 i rating. Har siden 2001 været Danmarks stærkeste spiller (selvom han udtalt i Skakbladet at det kun er målt på rating:-)), og danmarksmester 5 gange.

Foto: Peter Heine Nielsen
Året før corona-udbruddet havde jeg fornøjelsen af at sidde næsten-overfor Heine Nielsen til en holdkamp i 2. division, hvor jeg repræsenterede Aalborg II imod Holstebro. De stillede op med stormesteren på bræt 1, medens jeg mødte en anden stærk spiller, Erling Høiberg, på bræt 2 (det blev remis). 
 
Nu er Peter bosiddende i Lituation, hvor han har 2 børn sammen med Viktorija Cmilyte-Nielsen (selv stormester i skak, vinder af EM for kvinder i 2011 og aktiv i politik som formand for parlamentet i Litauen).

Foto: Peter og Viktorija Cmilyte-Nielsen
Peter Heine Nielsen er dog nok mest kendt som succesfuld træner for verdensmestrene Anand og Carlsen i efterhånden 6-7 VM matcher. 

Fik fortjent FIDE´s (verdens skak forbundet) pris i 2016 nomineret af "FIDE Trainer Commission" som "Coach of the Year 2016".
 
Foto: Peter Heine Nielsen som succesfuld træner for VM Carlsen
Peter er også kendt som en god ven af Bent Larsen, hvorfor det nok var naturligt at tilføje hans partier med Dragen i denne jubilæums udgave.

Carsten Hansen er stærk dansk FM, der har været over 2300 i rating. Nu bosiddende i USA. Kendt skribent fra Chesscafe.com og NewInChess, hvor han primært anmelder nye bøger. Desuden skakforfatter til flere titler på Gambit og Everyman. Nu med eget forlag. Ialt forfatter til cirka 28 skakbøger.


Foto af Carsten HansenOprettet af: ole knudsen


1
+
Tilføj til kurv
Vægt: 0,6 kg.
Priser er inkl. moms