27/11 2020: Så er Jacob Aabling-Thomsen og Michael Agermose Jensen´s helt nye "The Exhilarating Elephant Gambit" tilføjet vores Black Friday & Cyber Monday udsalg!!!

Så er Jacob Aabling-Thomsen og Michael Agermose Jensen´s helt nye "The Exhilarating Elephant Gambit" tilføjet vores Black Friday & Cyber Monday udsalg!!!

Plus 11 andre gode titler fra Quality, heraf er 7 også nye 2020 titler!
Der ligger i forvejen rigtig mange Everyman titler på udsalget, der primært henvender sig til den almindelige klubspiller fra 1600-2100 i rating. Men sammenholdt med at der også er påført New In Chess titler - og altså nu senest også Quality titler- så må der siges også at være noget for den ambitiøse spiller over 2100 i rating:-)
Udsalget finder du på www.skakbloggen.dk
Vi har også gjort det nemt for dig: der er link fra forsiden til alle titler/produkter på udsalg.
Del gerne videre til dine skakkammerater, så i kan blive bedre klædt på til næste sæsons holdkampe!
NB Som nyt har vi indført fri fragt ved varekøb over 800 kr! (varekøb regnet med moms, men uden fragt). Så smid eventuelt en hurtig mail rundt til dine holdkammerater, om de skal have noget med, så i sparer fragten.
NB Julen er hyggetid. Derfor har vi også 20% tilbud på special øl fra Løkken Bryghus og Bryggeriet Vestkysten (første gang du besøger Skakbloggen.dk skal du lige krydse af i et popup vindue at du er minimum 16 år. Dette er et krav fra Sundhedsstyrelsen når vi sælger alkohol på webshoppen).
Del gerne videre til dine klubkammerater.
God fornøjelse med udsalget!
Ole Knudsen

24/11 2020: nu er der også lagt 30 titler fra New In Chess på udsalget

Så er der kommet New In Chess titler på vores Black Friday & Cyber Monday udsalg!
Jeg fortalte igår at der netop er åbnet for udsalget på www.skakbloggen.dk, der varer frem til mandag 30/11 kl. 23:59.
Der blev åbnet for udsalget primært med Everyman titler og bræt & brikker.
Men nu er også lagt 30 titler fra New In Chess på. Der er tale om nye og gode titler, hvoraf 13 er fra 2020 og 11 fra 2019!

Så nu vil jeg vove at påstå at der er noget at finde, uanset om du har 1500 eller 2400 i rating.
Del gerne videre til dine skakkammerater, så i kan blive bedre klædt på til næste sæsons holdkampe!
NB Julen er hyggetid. Derfor har vi også 20% tilbud på special øl fra Løkken Bryghus og Bryggeriet Vestkysten (første gang du besøger Skakbloggen.dk skal du lige krydse af i et popup vindue at du er minimum 16 år. Dette er et krav fra Sundhedsstyrelsen når vi sælger alkohol på webshoppen).
Udsalget finder du på www.skakbloggen.dk
NB Som nyt har vi indført fri fragt ved varekøb over 800 kr! (varekøb regnet med moms, men uden fragt).
Vi har også gjort det nemt for dig: der er link fra forsiden til alle titler/produkter på udsalg.
God fornøjelse!

23/11 2020: Skakbloggen holder Black Friday og Cyber Monday udsalg!

Skakbloggen holder Black Friday og Cyber Monday udsalg!
Vi har netop åbnet for udsalget på www.skakbloggen.dk, og det varer frem til mandag 30/11 kl. 23:59.
Vi er startet med at lægge 15 produkter indenfor bræt & brikker på, plus hele 75 titler fra Everyman. Everyman titler har op til 56% rabat, men flest med 30-40 % rabat.
Everyman titler retter sig primært imod klub og turneringsspilleren i intervallet 1500-2100 i rating.

Så disse spillere bliver forkælet fra start af.
Senere kommer der titler fra New In Chess på. Der også retter sig imod spillere fra 2100-2400 i rating.
Del gerne videre til dine skakkammerater, så i kan blive bedre klædt på til næste sæsons holdkampe.
NB Julen er hyggetid. Derfor har vi også 20% tilbud på special øl fra Løkken Bryghus og Bryggeriet Vestkysten (første gang du besøger Skakbloggen.dk skal du lige krydse af i et popup vindue at du er minimum 16 år. Dette er et krav fra Sundhedsstyrelsen når vi sælger alkohol på webshoppen).
Udsalget finder du på www.skakbloggen.dk
Vi har gjort det nemt for dig. Der er link fra forsiden til alle titler/produkter på udsalg.
God fornøjelse!

18/11 2020: Filmen "The Queen´s Gambit" og DGT Centaur

Filmen "The Queen´s Gambit" har skabt så stor efterspørgsel på skakmateriel at vores grossist i Polen har haft svært ved at følge med.
Det er bemærkelsesværdigt at filmen også kan skabe en så stor efterspørgsel efter DGT´s nye "Centaur" skakcomputer, at vore kunder har måttet vente cirka 10 dage på levering. Tak for deres forståelse!
Men nu er lageret i Polen fyldt op igen. "DGT Centaur" sender vi typisk direkte til dig fra vort fjernlager/vores grossist i Polen. Tager sjældent mere end 3-4 dage.
Ved eftertanke er det faktisk ikke så mærkeligt at det netop er "DGT Centaur", der er skabt stor efterspørgsel på. Skakcomputerens helt store fordel er - udover et flot og innovativt design - evnen til at tilpasse sig din spillestyrke på en helt naturlig måde. Hvor tidligere skakcomputere havde en tendens til at sætte brikker i slag når de blev sat ned i styrke.

Så "DGT Centauren" passer perfekt til en ny og bred målgruppe til skakken.
Vi har forøvrigt netop i shoppen på www.skakbloggen.dk lagt link til YouTub videoer om brugen af Centauren.
God fornøjelse

13/11 2020: Nu kommer Jacob Aabling-Thomsen og Michael Agermose Jensen´s "The Exhilarating Elephant Gambit"!

Det har været på rygtebørsen længe, men nu er det ganske vist: nu kommer Jacob Aabling-Thomsen og Michael Agermose Jensen´s "The Exhilarating Elephant Gambit" på Jacob Aagaard´s forlag "Quality".
Mangler du liv i dit sorte spil, så er løsningen måske her!
Jeg vil ihvertfald vove den påstand at denne gambit virker fint imod alle under 2100 - og nok også højere op hvis du kan fange dem uforberedt. Specielt når du møder frem til brættet rustet med alle de gode træk og varianter fra denne bog - for sølle 189 kr!
Lige så vi alle er med: elefant gambitten er den modige gambit 1.e4,e5 2.Sf3,d5!? Allerede fra træk 2 lægger sort presset over på hvid, og forsøger at tilrive sig initiativet.
Du får et repertoire med sort uanset om hvid vælger at fortsætte med 3.exd5,Ld6 eller 3.Sxe5,Ld6 4.d4,exd4. Til gengæld for den ofrede bonde får sort hurtig og aktiv udvikling af brikkerne, der peger truende ned imod hvids kongestilling. Scenen er sat!
Du får nye og friske analyser af alle varianter, nyheder, og forbedringer for sort på alle hvids hidtil kendte "gendrivelser".

Alt i alt virker det som en meget gennemarbejdet og meget tiltalende bog. Skrevet af 2 spillere, der elsker skakken og skarpt spil.
Nu hvor vi er ved de der skarpe sorte åbninger.
I 2016 kom Smirin med den meget roste "Kings Indian Warfare". Nu følger han op med en tilsvarende personlig bog om den sicilianske åbning, med samme koncept. Selvfølgelig på Quality som den første bog.

Der er kun at sige: igen en fantastisk stærk og personlig bog!
Smirin har spillet siciliansk med sort i hele hans aktive karriere med stor succes. Men også ofte selv mødt åbningen med hvid.
Bogen er bygget op omkring egne stampartier, i en opdeling på 10 kapitler/temaer. Det er således ikke en dyb teoribog, men mere en bog om hvad der kommer efter åbningstrækkene.
Det er en bog præget af at Smirin bare mestrer de komplicerede stillinger i siciliansk bedre end mange af hans stormesterkollegaer. Nyd hans partier!

Begge bøger udgives 25. november, men kan allerede nu bestilles på www.skakbloggen.dk
Del gerne videre til dine skakkammerater!

11/11 2020: Er dit behov åbningsbøger, så vi lige lagt 4 nye af slagsen på www.skakbloggen.dk

Er dit behov åbningsbøger, så vi lige lagt 4 nye af slagsen på www.skakbloggen.dk. Bøgerne er på vej hjem fra forlagene.
For hvid har vi lagt 3 nye titler fra Everyman, der i runde tal henvender sig til klub og turneringsspilleren i niveauet 1600-2100.
Den første er "Opening Repertoire: Beating the Sicilian main lines", af FM Jonas Hacker, og henvender sig til 1.e4 spillere.

En for mig ukendt forfatter, men her får du for hvid præsenteret et spændende repertoire imod den populære sicilianske åbning. Sicilianske spillere er ofte teoretisk velforberedte, og gode til at udnytte de dynamiske elementer for sort i åbningen.
Rygraden i denne bog er en lille finesse med f3 og c4.
I Najdorf varianten 1.e4,c5 2.Sf3,d6 3.d4,cxd4 4.Sxd4,Sf6 er det normale automattrækket 5.Sc3. Men forfatteren anbefaler istedet 5.f3 (der jo ikke blokerer for c-bonden som Sc3). Hvid følger herefter op med c2-c4 og etablerer derved en værdifuld terrænovervægt.
Selvom f3 trækker er forholdsvist ukendt, så blev det faktisk med succes brugt af Carlsen i VM matchen imod Karjakin.
Mange af varianterne for hvid imod andre sicilianske opstillinger bruger på samme c2-c4 som sikring af terrænovervægt.
Den næste bog er "Opening Repertoire: The Iron English" af GM Simon Williams og IM Richard Palliser. Her er hensigten ligeledes for hvid at holde et fast greb om centrum.

Her får du for hvid præsenteret et repertoire med en bundsolid hvid opstilling med førstetrækker 1.c4. Hvor der fokuseres på en gammel og næsten glemt opstilling af den sjette verdensmester Mikhail Botvinnik.
Denne opstilling kaldes "Botvinnik Formation", men har i Aalborg Skakforening (og sikkert også andre steder) i mange år været kendt som "Fynsmester varianten", jeg husker meget spillet af Kurt Hollesen.
Varianten går som følger med de hvid brikker: 1.c4 2.Sc3 3.g3 4.Lg2 5.e4 og 6.Sge2. Altså en meget kompakt stilling, men stadig med muligheder for aggressivt spil. Den helt store fordel er nok også, at den mere kræver en forståelse af planer og strategier, end konkret indlæring af trækserier.
Du får et repertoire for hvid, skåret til af så kendte navne som GM Simon William og IM Richard Palliser. Bogen er bygget op omkring kommenterede partier, hvor der trækkes tråde til de typiske planer.
Den tredje bog er ligeså spændende. Mange kender irske Sam Collins som skakforfatter af kvalitetsskakbøger på engelske forlag og af DVD´er på Chessbase. Her er en godbid "The Réti: move by move". En åbningsbog om det, som man kan kalde "den rene Réti". Hvor hvid besvarer. 1.Sf3,d5 med 2.c4.

Den umiddelbare fordel er at åbningen meget mere drejer sig om en god strategisk forståelse, end indlæring af lange konkrete teorivarianter. Men det betyder ikke at sort ikke har konkrete problemer at løse. I nyere tid har specielt Kramnik og Aronian giver selv verdensklassespillere problemer at løse ved brættet.
Men vi skal ikke helt glemme sort! Et topnavn som den græske GM Vassilios Kotronias har på amerikanske Russell udgivet "Fight 1.d4 with the Tarrasch!".

Intet mindre end en fremragende bog om Tarrasch forsvaret for sort. Måske hvad du leder efter hvis du har problemer imod 1.d4 eller 1.c4!
En af fordele er netop at forsvaret kan spilles imod næsten alting: imod 1.Sf3, 1.c4, 1.g3 og 1.d4.
Du fortsætter med 1...e6, 2...d5, 3...c5. Så er du i en Tarrasch stilling!
En anden fordel er at varianterne ofte leder til de samme typiske stillinger med isoleret dronning bonde (kaldet IQP pawn structure).
Endelig at sorts brikker naturligt får åbne linier så du kan spille åbningstrækkene hurtigt og uden de store problemer.
Forfatteren giver også et komplet repertoire imod systemer som Colle, Trompowsky, London m.fl.
Som sædvanlig finder du alt det nye på www.skakbloggen.dk

11/11 2020: Det er på tide at tænke på den gode skakbog som julegaven til dig selv!

Det er på tide at tænke på den gode skakbog som julegaven til dig selv! Vi har mange bøger hjemme, der kan opfylde kriterierne til den gode gave. Men vil i dette opslag foreslå en af disse tre 2020 titler fra forlaget Chess Informant. I hardback.
The Match Of The Century, USSR vs. World, 50 th Anniversary Edition, af Tigran Petrosian og Aleksandar Matanovic.

Vi har fået fat i et parti af denne 2020 jubilæumsudgave af bogen om den nok mest berømte holdkamp i historien med 2 fremragende hold bestående af de 20 bedste skakspillere i verden. 4 runder, 40 hårdkæmpede partier.
Kampen mellem Sovjetunionen og resten af verden i 1970 var en begivenhed af de helt store. Der havde trukket de største navne af huse. Fem verdensmestre og alle verdens bedste stormestre - uden undtagelse - deltog. Ikke for ingenting blev det kaldt "Århundredets kamp". Vestens hold var anført af Larsen og Fischer.
Afviklet i skyggen af koldkrigsperioden. I Beograd i det tidligere Jugoslavien, foran 2000 tilskuere. Så var scenen sat.
Her kan du genopleve matchen, som den blev oplevet på det tidspunkt, med ordene fra dens deltagere og nogle af datidens førende journalister.
Et andet godt bud på julegaven er Mihal Marin´s "Old Win in New Bottles", af Mihail Marin. Rigt illustreret med fotos og malerier.

Mihail Marin - der både er en stærk stormester og meget anerkendt forfatter - lægger ikke skjul på at han værdsætter seværdige partier fra tidligere årtier.
Hans påstand i bogen er at mange basis aspekter i vores spil ikke har forandret sig over tid. De samme slags fantastiske ideer - og modsvarende graverende fejl - bliver stadig spillet igen og igen.
Bogen postulerer ikke at være en komplet træningsbog, men ved at spille bogens partier igennem med bræt og brikker, så vil læseren uvilkårligt udvikle sit spil.
Bogen er sammensat af over 100 udvalgte stormester partier fra det 20´ende og 21´ende århundrede. Suppleret med lærerige artikler om taktik og strategi. Systematiseret i seks temaer. Alle partier er analyseret og kommenteret af Marin, der også giver en instruktion til hvert tema.
Den tredje titel, som jeg vil fortælle lidt om, er "The Power Of Defence and The Art Of Counterattack in 64 pictures: Untold Chess Secrets", af Dejan Nestorovic og Nikola Nestorovic.

Denne bog er helliget den måske sværeste disciplin i skakspillet: forsvaret. I forhold til andre discipliner i skakken, så er forsvaret sværere at fastlægge generelle regler for. Du må bygge på dine egne erfaringer, instinkter og fornemmelse af stillingen. Hvornår skal du skifte til det reddende modangreb? Det er netop hvad bogen hjælper dig med. Via gennemgang af 64 udvalgte partier.
Bogen bygger på Nestorovic familiens mangeårige skakerfaringer, både som praktiske spillere og som skaktrænere på egen skakskole i Serbien, og er deres første skakbog. Men en yderst vellykket en.

8/11 2020: Zlotnik´s Middlegame Manual

Jeg har tidligere kort fortalt om "Zlotnik´s Middlegame Manual", og kaldt den en endnu en fremragende træningsbog fra New in Chess.

Bogen frigives først den 20 december iflg. New In Chess´s hjemmeside. Men jeg har fået en portion hjem , som jeg efter få dage kun har 2 tilbage af! Jeg har derfor bestilt yderligere 20 hjem, som jeg får i starten af kommende uge. Heraf er allerede 14 bestilt hos mig:-)
Vil du også være med på vognen og have denne meget roste bog, så anbefaler jeg derfor at du nu taster en ordre på www.skakbloggen.dk . Så får du sandsynligvis også leveret dit eksemplar af portion 2.
Noget nysgerrig af dette postyr har jeg kigget lidt dybere på bogen, og jeg forstår nu bedre interessen.
Bogen har forord af den sidste VM udfordrer Fabiano Caruana.
I dette forord forklarer Fabiano Caruana hvorfor og hvordan han i 2004 - som 12 årig - flyttede til Madrid med hele sin familie, for at være i nærheden af sin træner : Boris Zlotnik. Hvor hans rating fra efteråret 2004 til foråret 2007 steg fra 2200-2500.
Foto: Boris Zlotnik
Bogen er Zlotnik´s berømte studiemateriale fra Moskva, der nu er moderniseret, kraftig udvidet og nu for første gang oversat til engelsk. I mange år var Zlotnik direktør for skakafdelingen ved INEF College i Moskva, før han i 1993 emigrerede til Madrid.
Bogen er opdelt i 6 kapitler.
Tre om tre væsentlige strukturer i midtspillet: den isolerede dronningebonde, Carlsbad strukturen og den symmetriske bondestruktur.
Tre om motiver, der kan opstå i mange åbninger. Her vist ved den begrænsede mobilitet i King´s Indian Defence strukturer. Hvornår kan/skal vi afbytte fianchetto løberen, og endelig værdien af d5-feltet i siciliansk.
Plus selvfølgelig 2 kapitler med øvelses opgaver og løsninger.
Forfatterens pointe er at du - hvis du for alvor vil forbedre dit midtspil - så er du nødt til at udvikle en bedre fornemmelse for midtspillet. Det gør du ikke ved at klikke igennem konkrete varianter på computeren. Hvis du derimod træner og indlærer de mest vigtige strukturer, så vil du få meget nemmere ved at styre partierne i den rigtige retning efter åbningsspillet, når du sidder ved brættet til et rigtigt parti
Jeg vil vurdere at bogens indsigt i midtspillet kan hjælpe den talentfulde stærke spiller på 1900-2200, der oplever at stå i stampe (dem er der mange af i Danmark), og gerne vil komme op på f.eks. 23-2400 i rating.
Men også den unge ambitiøse spiller der gerne vil udvikle sig. Der forstår at det ikke er nok at klikke sig igennem partier på computeren, men at sideløbende studier med de gammeldags analoge hjælpemidler som skakbogen og bræt/brikker er nødvendige for indlæring. Så betyder det mindre at man f.eks. starter fra 1700 i rating.
Se mere på www.skakbloggen.dk , hvor du finder alt det nye

4/11 2020: Nu er jeg begyndt at føre titler fra et andet af de mindre forlag – ”Thinkers Publishing” - på shoppen

I sidste opslag fortalte jeg om nye titler fra Chess Informant. Nu er jeg begyndt at føre titler fra et andet af de mindre forlag – ”Thinkers Publishing” – på www.skakbloggen.dk
”Mindre” er så meget sagt, da forlaget har planlagt at udgive hele 43 nye titler her i 2020! Hvilket gør at de næsten må betegnes som det største forlag målt på antal nyudgivelser.
”Thinkers Publishing” er et forholdsvist nyt belgisk forlag. Jeg mener at det er startet omkring 2015. Forlaget tegnes af GM Romain Edouard og Daniël Vanheirzeele.
Deres formål er at producere skakbøger af høj kvalitet med et team af eksperter og erfarne skakspillere fra hele verden som forfattere. Med kendte skakforfattere som Zenon Franco, Kovalchuk, Harikrishna, Christian Bauer, Tukmakov, David Navara, Roberet Ris, Efstratios Grivas, Ivan Cheparinov, Ivan Sokolov, Gata Kamsky, Krasenkow m.fl. virker det som om de er godt på vej.
Prismæssigt virker det som om de har lagt en lille 20´er på prisen i forhold til f.eks. Quality og NewInChess. Men helt ærligt, Quality´s bøger er efterhånden også blevet en tak for billige. Husk på at der er forfattere, der skal leve af salget. Mange forfattere siger faktisk at det tager et lille år at skrive en skakbog.
Jeg er startet med at oprette åbningsserien ”The Modernized…”.Jeg bemærker specielt ”The Modernized Colle-Zukertort”, ”The Modernized Dutch Defence” (om Leningrad”), “The Modernized Delayed Benoni”, “The Modernized Stonewall Defence”, “The Modernized Modern Defence”, “The Modernized Sveshnikov” og “The Modernized Marshall Attack” som titler, jeg tror vil have interesse for mange danske klubspillere imellem 1600 og 2200 I rating.
Af trænings serier er jeg begyndt at oprette Ivan Sokolov´s meget roste ”Chess Middlegame Strategies”, hvor sidste bind netop er udkommet her i 2020. En serie som jeg ved at mange danske spillere er startet på.
Men også Alexey Dreev´s ”Improving Your Practical Play in the Endgame" ser yderst interessant ud.
Jeg bemærker også en slutspils træningsbog af Eduardas Rozentalis, der som bekendt spiller for Køge´s professionelle liga hold.
Vladimir Tukmakov, der for nylig blev portrætteret i Skakbladet, er også aktuel med en bog om første del af kandidatturneringen (før den blev afbrudt pga coronaen)
Jeg vil I de kommende uger oprette samtlige titler fra ”Thinkers Publishing”, men hav lidt tålmodighed med mig da det er en stor opgave. Kontakt mig dog gerne hvis du har kig på specifikke titler, så opretter jeg selvfølgelig dem først. Tak til Brian Jørgensen m.fl. for at kontakte mig og foreslå titler fra ”Thinkers Publishing”.
NB Del gerne videre til dine skakbekendte.
Se mere på www.skakbloggen.dk , stedet hvor man finder alt det nye.
Et praktisk tip: hvis du på shoppens forside klikker på det grå link med ”Thinkers Publishing”, så ser du alle de oprettede titler fra dette forlag sorteret efter udgivelsesår.

1/11 2020: Flere nye titler fra Chess Informant!

I går fortalte jeg om en rigtig julegaveide: "The Match Of The Century, USSR vs. World, 50 th Anniversary Edition", i hardback udgave. Fra Chess Informant.
Nu kommer der lidt om to aktuelle titler mere fra Chess Informant, i hardback udgave, der ligeledes har format som julegave ide.

Først vil jeg fortælle lidt om "The Power Of Defence and The Art Of Counterattack in 64 pictures: Untold Chess Secrets", af Dejan Nestorovic og Nikola Nestorovic.
Denne bog er helliget den måske sværeste disciplin i skakspillet: forsvaret. I forhold til andre discipliner i skakken, så er forsvaret sværere at fastlægge generelle regler for. Du må bygge på dine egne erfaringer, instinkter og fornemmelse af stillingen. Hvornår skal du skifte til det reddende modangreb? Det er netop hvad bogen hjælper dig med. Via gennemgang af 64 udvalgte partier.
Bogen bygger på Nestorovic familiens mangeårige skakerfaringer, både som praktiske spillere og som skaktrænere på egen skakskole i Serbien, og er deres første skakbog. Men en yderst vellykket en.

Den næste bo/julegave ide er også fra Chess Informant. "Old Win in New Bottles", af Mihail Marin
Mihail Marin - der både er en meget stærk stormester og anerkendt forfatter - lægger ikke skjul på at han værdsætter seværdige partier fra tidligere årtier.
Hans påstand i bogen er at mange basis aspekter i vores spil ikke har forandret sig over tid. De samme slags fantastiske ideer - og modsvarende graverende fejl - bliver stadig spillet igen og igen.
Bogen postulerer ikke at være en komplet træningsbog, men ved at spille bogens partier igennem med bræt og brikker, så vil læseren uvilkårligt udvikle sit spil.
Bogen er sammensat af over 100 udvalgte stormester partier fra det 20´ende og 21´ende århundrede. Suppleret med lærerige artikler om taktik og strategi. Systematiseret i seks temaer. Alle partier er analyseret og kommenteret af Marin, der også giver en instruktion til hvert tema.

Tilsidst, noget for den seriøse skakstudent: "Chess Informant, Informant, 2020/145 Harvest". 350 sider spækket med glimrende artikler og analyser.
Mange af os husker den gamle "Informator" udgave. "Chess Informant" skiftede format i 2012 - fra tidligere tiders samling af partidata, der i sin tid satte nye standarder for hurtigt at bringe let kommenterede partier - til et helt nyt og spændende format med artikler og analyser (mere lig New In Chess Yearbook formatet). Meget læseværdigt.
NB Vi tilbyder også at sende "Chess Informant" til dig som fast abonnement.
God fornøjelse!
Som sædvanligt finder du alt det nye og aktuelle på www.skakbloggen.dk

Oprettet af: Ole Knudsen

31/10 2020: Ny jubilæumsbog om "The Match of the Century USSR vs. World", 50th Anniversary Edition

The Match Of The Century, USSR vs. World, 50 th Anniversary Edition, af Tigran Petrosian og Aleksandar Matanovic.

Læste du artiklen i Skakbladet for nylig? Vi har fået fat i et parti af denne nye jubilæumsudgave af bogen om den nok mest berømte holdkamp i historien med 2 fremragende hold bestående af de 20 bedste skakspillere i verden. 4 runder, 40 hårdkæmpede partier.
Den oplagte julegaveide, i hardback format. Bøgerne er nu på vej til os fra Chess Informant i Beograd. Skal du også have et eksemplar, så råder vi dig til at taste din ordre ret hurtigt da sådan en bog ofte bliver hurtigt udsolgt.
Kampen mellem Sovjetunionen og resten af verden i 1970 var en begivenhed af de helt store. Der havde trukket de største navne af huse. Fem verdensmestre og alle verdens bedste stormestre - uden undtagelse - deltog. Ikke for ingenting blev det kaldt "Århundredets kamp". Vestens hold var anført af Larsen og Fischer.
Afviklet i skyggen af koldkrigsperioden. I Beograd i det tidligere Jugoslavien, foran 2000 tilskuere. Så var scenen sat.
De to forfattere: Tigran Petrosian og Aleksandar Matanovic
Her kan du genopleve matchen, som den blev oplevet på det tidspunkt, med ordene fra dens deltagere og nogle af dagens førende journalister ...
Denne jubilæumsudgave er revideret, udvidet og udarbejdet af Douglas Griffin, skakhistoriker og skakkender fra Skotland og Igor Zveglic, redaktør for Chess Informant.

Oprettet af: Ole Knudsen

31/10 2020: Forslag til gode nye skakbøger til at forbedre spillestyrken:-)

I disse Corona tider - hvor muligheden for at spille skak live er begrænset - så er der heldigvis andre muligheder for at dyrke vores sport. Hvad med at bruge ventetiden til at forbedre spillestyrken via studiet af et par gode skakbøger:-)
Mulighederne er der ihvertfald. Jeg mindes aldrig at have set så mange nye skaktitler på markedet. Det virker som om mange professionelle stormestre mangler en indtægt fra turnerings aktivitet. Det er godt for os andre, der får tilbudt god læring på et sølvfad for cirka samme pris som 2 slatne burgere på McDonald:-).
New In Chess har sendt en række spændende titler på markedet.

Bl.a. ”World Champion Chess for Juniors – Learn From the Greatest Players Ever” - en tankevækkende bog af amerikanske Joel Benjamin.
Målgruppen er egentligt alle skakspillere, men bogen er skrevet specifikt til yngre skakspillere. Forfatteren forklarer selv i forordet, at han oplever mange yngre spillere, der primært træner med computeren. Men de læser ikke skakbøger som tidligere, hvorfor de naturligt mangler en forståelse for udviklingen af skakkens begreber over tid. Der ofte er forbundet med verdensmestrene.

“Defend Like Petrosian” med undertitlen "What You Can Learn from Tigran Petrosian´s Extraordinary Defensive Skills"
En træningsbog af de mere spændende. Den niende verdensmester fra Armenien var kendt som forsvarsspillets mester. Svær at besejre, og med risikoen for at løbe ind i modangreb hvis man pressede hårdt på (Petrosian var så stærk i denne disciplin at mange samtidige mestre ikke turde presse ham) .
Forfatteren har sat sig for at forklare hvorfor Petrosian var så unik på dette punkt. Du lærer hvordan du skal reagere i en presset stilling, og måske marchere med kongen væk fra trusler og i sikkerhed. Måske ofre en kvalitet, eller ødelægge din egen bondestruktur for modangreb. Det er spændende at forfatteren GM Alexey Bezgodov på den måde mere ser Petrosian som en dynamisk forsvarspiller end bare som en kedelig/solid spiller.

"Zlotnik´s Middlegame Manual".
Endnu en fremragende træningsbog fra New in Chess. Med forord af en vis Fabiano Caruana.
I dette forord forklarer Fabiano Caruana hvorfor og hvordan han i 2004 - som 12 årig - flyttede til Madrid med hele sin familie, for at være i nærheden af sin træner : Boris Zlotnik. Hvor hans rating fra efteråret 2004 til foråret 2007 steg fra 2200-2500.
Dette er Zlotnik´s berømte studiemateriale fra Moskva, der nu er moderniseret, kraftig udvidet og nu for første gang oversat til engelsk.
Bogen er helliget 6 kapitler. Tre om de tre væsentligste strukturer i midtspillet. Tre om motiver, der opstår i mange åbninger. Plus selvfølgelig 2 kapitler med øvelses opgaver og løsninger.

Herudover har NewInChess sendt Yearbook 136, og New In Chess Magazine 2020/6 og 2020/7 på gaden. Kan købes både enkeltvis og som abonnement hos os.
Men vi har også nyt fra amerikanske Russel.

For de historie interesserede er der kommet en vægkalender, der måler 30,5 cm og 23 cm. En kalender, der giver dig en daglig dosis af skakhistorie. Hver måned sætter fokus på begivenheder, der fandt sted for 25, 50, 75 og 100 siden. Med historiske fotos og enkelte partier. I tillæg præsenterer hver dag i kalenderen fødsel og dødsfald af prominente spillere og andre vigtige personer i skakkens verden, ligesom vigtige turneringer og matcher.

For den stærkere spiller er Russel også på banen med en femte revideret udgave af klassikeren ”Dvoretsky´s Endgame Manual”. Den tyske stormester Karsten Müller, der bredt er anerkendt som en af verdens førende slutspilsteoretikere, har opdateret denne femte udgave, sammen med den amerikanske stormester Alex Fishbein.

I 6 bind af deres World Chess Champion Series fortsætter far og søn Isaak og Vladimir Linder med selveste Mikhail Botvinnik. Med partikommentarer af ingen ringere end den tyske stormester Karsten Müller (ham igen). Botvinnik regnes som en af de mest indflydelsesrige af de store mestre. Kaldet "Patriarken i sovjetisk skak", der dominerede sovjetisk skak fra midten af 1930´erne til begyndelsen af 1960´erne!

Oprettet af: Ole Knudsen

12/10 2020: Nu begynder priserne for de bedste skakbøger i 2020 at dukke frem

Nu begynder priserne for de bedste skakbøger i 2020 at dukke frem. Jeg er glad for at mange af de titler, som jeg i årets løb har omtalt på en positiv måde, er endt som prisvindere.
Her er en omtale af priser som NewInChess har taget.
"English Chess Federation 2020 Book of the Year Award" regnes som den måske mest prestigefyldte i skakkens verden. Fortjent i min optik blev David Smerdon´s "The Complete Chess Swindler" vinderen. Juryen udtaler:

"The subtitle explains the aim of the book – 'How to save points from lost positions'. It is the fate of all chess players to sometimes wind up in lost positions, but Smerdon argues that does not mean a player should give up trying to save the game. There are many ways to resist, and this book is a manual of weapons – strategic, tactical, and psychological – that the reader could use. Saving a lost game can sometimes be as rewarding as winning one!" og "An outstanding Book of the Year 2020, which combines insightful discussion of a previously unexplored subject with good writing and great entertainment throughout. Ideal for these difficult times."
Chess Journalists of America har kåret Stuart Rachel´s selvbiografi ""The Best I Saw in Chess" til årets bog i kategorien "Best Book Other Award".

En af CJA jurymedlemmerne - forfatteren og GM Andrew Soltis - udtaler: "the most enjoyable book I've read in a decade. This is what an autobiographical chess book should be - entertaining, honest and instructive".

Samtidig kårede de Cyrus Lakdawala´s "In The Zone: The Greatest Winning Streaks in Chess History" som vinder i kategorien "CJA 2020 Best Instructional Book Award"
Dette kommer efter et år hvor den meget roste bog "Game Changer", af Matthew Sadler og Natasha Regan, blev vinder af "FIDE´s Averbakh-Boleslavsky Award" for den bedste bog i 2019.
Så i redaktionslokalet hos NewInChess bør de være tilfredse med sig selv:-)
Disse titler kan du selvfølgelig finde på www.skakbloggen.dk - siden hvor du finder alt det nye

Oprettet af: Ole Knudsen

4/10 2020: Quality udgav i ly af sommerferien 3 spændende bøger

Quality udgav i ly af sommerferien 3 spændende bøger. De 2 var åbningsbøger om populære åbninger, der mærkeligt nok sjældent udgives bøger om.

Swapnil Dhopade, "Playing the Petroff - A Bulletproof Repertoire".
Petroff Defence (også ofte kaldet Russisk åbning) har længe været en irriterende åbning at spille imod for inkarnerede 1.e4 spillere. Selv selveste Carlsen kunne ikke knække denne åbning i VM matchen.
Nu får sort ovenikøbet mere medvind. En ung indisk stormester udgiver en repertoire bog om russisk set fra sorts side. Bogen guider dig også til at spille partier, hvor hvid undgår 2.Sf3 til fordel for 2.Lc4 (Anti-Petroff).
Her i 2020 udgiver Quality hele 3 bøger om Hollandsk, i juli kom den første. Nikola Sedlak, "Playing the Stonewall Dutch".

Stonewall kan opfattes som den måske mest dristige af de hollandske varianter, meget populær på klubplan. Sort søger fra starten af kontrol over centrum og e4 feltet ved nonchalant at spille både d5 og f5, og lægger derved op til et strategisk (ikke taktisk) parti.
Forfatteren deler i bogen den viden om åbningen, der har hjulpet ham i hele hans skak karriere til at få en sund plusscore med Stonewall.
Udover et komplet repertoire for sort i hovedvarianter, så behandler bogen også trækomstillinger og de forskellige "anti-hollandske" varianter, som hvid kan finde på at spille. Her tror jeg at ikke mindst 2.Lg5 giver panderynker hos de hollandske fans, og ofte betyder at sort starter ud med e6/d5 før eventuelt at spille f5.
Forfatteren er serbisk GM med højeste rating 2608 og skaktræner. Har vundet det individuelle EU mesterskab, og vandt individuel guld ved Skak-Ol 2014.

Den tredje bog, der blev udgivet i juli, var Noam Manella og Zeev Zohar, "Think Like A Machine".
Denne bog rammer et felt som jeg tror at mange af os bakser med uden helt at forstå det: hvordan kan vi bruge/udnytte/kombinere computerens rå regnekraft til at udvide vores egen kreativitet under partierne - ja, faktisk hele vores forståelse af skakspillet?
I denne forståelses ramme ligger bogen tæt på bogen om Alpha Zero "Game Changer"
Som sædvanlig finder du alt det nye på www.skakbloggen.dk

NB Når du nu skal til at bestille skakbøger, så husk at Martin Kravtsiv´s, "The Italien Renaissance - 1.: "Move Orders, Tricks and Alternatives" og "The Italien Renaissance - 2.: "The Main Lines" er udkommet.
Da "Berlin Wall" og "Marshall Attack" mere og mere synes at ødelægge hvids håb om direkte åbningsfordel - ihvertfald på øverste hylde - så er mange hvidspillere begyndt at spille "Italian" (1.e4,e5, 2.Sf3,Sc6, 3.Lc4) og "Bishop Opening" (2.Lc4). Nu får disse hvidspillere hjælp af en ung og stærk Ukrainsk stormester, der er kendt for selv at spille 1.e4.
Når man vil spille Italiensk, så må man regne med risikoen for at møde solide Petroff (1.e4,e5 2.Sf3,Sf6). Derfor behandles dette også grundigt i serien (set fra hvids side). Der anbefales at spille den moderne variant 3.Sxe5,d6 4.Sf3,Sxe4 5.Sc3. Ideen er at slå igen på c3 med d-bonden, og hurtigt rokere langt. Denne variant anbefales også i John Shaw´s "Playing 1.e4 - Caro-kann, 1...e5 & Minor Lines", så noget må der være om snakken!

NB Husk også at vi sælger specialøl fra Løkken Bryghus og Bryggeriet Vestkysten til din næste skak hyggeaften.

Oprettet af: Ole Knudsen

30/9 2020: Så er vi begyndt at afsende Boris Gelfand´s 2 nye titler i Decision Making ..... serien!

Så er vi begyndt at afsende Boris Gelfand´s 2 nye titler i Decision Making ..... serien! Har du fået bestilt dine eksemplarer?

Der er tale om "Technical Decision in Chess" og "Decision Making in Major Piece Endings". Fokus i begge bind er slutspil. En fase af spillet hvor mange point "skifter hænder" på grund af manglende teknik - det kender vi vist alle.
Bøgerne påberåber sig ikke at være komplette manualer i slutspil, men fokuserer på decision-making ved brættet, mange via analyser af Gelfand´s egne partier.
For os danskere er det selvfølgelig også interessant at Jacob Aagaard har en hånd med i skrivefasen.
Bøgerne starter med at blive udgivet som hardback. Er du endnu ikke kommet med på denne serie, så har vi lavet et tilbud på alle fire bind i hardback udgaven.

Er du inkarneret 1.e4 spiller - af den stærkere af slagsen - så er der mere godt nyt. Vi er også begyndt at afsende femte bind i Parimarjan Negi´s serie "1.e4 vs...". Den har fået titlen "1.e4 vs Minor Defences", og giver varianter for hvid imod Alekhine, Skandinavisk, Pirc og Modern. Plus sorts andre off-beat varianter.
Hvis du endnu ikke er kommet med på denne serie (Quality "Grandmaster Repertoire" ), så har vi lavet et godt tilbud på hele serien, enten som paperback eller hardback. Men vi sælger selvfølgelig også bøgerne enkeltvis!
Negi´s serie er blevet ekstremt anmelderrost - af nogen kaldet måske Quality´s bedste - og kommer direkte fra maskinrummet i et af verdens stærkeste skaklande. Skrevet af en stærk spiller, der forstår at formidle og ikke viger tilbage for at afsløre nye ideer.

Negi er født i 1993, og blev stormester som 13-årig. Har vundet Politiken Cup (nu "Xtracon Chess Open") 2 gange, i 2009 og 2013. I 2014 spillede Negi førstebræt på Indiens hold ved Skak OL i Tromsø, hvor Indien vandt bronze.
Vi glæder os til din ordre på www.skakbloggen.dk !

NB Husk vi også sælger specialøl fra Løkken Bryghus og Bryggeriet Vestkysten til jeres næste skak hyggeaften.

Oprettet af: Ole Knudsen

21/9 2020: Er du inkarneret 1.e4 spiller så er der godt nyt. Femte bind i Parimarjan Negi´s serie "1.e4 vs..." er på trapperne

Er du inkarneret 1.e4 spiller så er der godt nyt. Femte bind i Parimarjan Negi´s serie "1.e4 vs..." er på trapperne. Den har fået titlen "1.e4 vs Minor Defences", og giver varianter for hvid imod Alekhine, Skandinavisk, Pirc og Modern. Plus sorts andre off-beat varianter.

Du finder en omtale af hele serien på www.skakbloggen.dk. Hvis du endnu ikke er kommet med på denne serie (Quality "Grandmaster Repertoire" ), så har vi lavet et godt tilbud på hele serien, enten som paperback eller hardback. Men vi sælger selvfølgelig også bøgerne enkeltvis!

Serien er blevet ekstremt anmelderrost - af nogen kaldet måske Quality´s bedste - og kommer direkte fra maskinrummet i et af verdens stærkeste skaklande. Skrevet af en stærk spiller, der forstår at formidle og ikke viger tilbage for at afsløre nye ideer.
Negi er født i 1993, og blev stormester som 13-årig. Har vundet Politiken Cup (nu "Xtracon Chess Open") 2 gange, i 2009 og 2013. I 2014 spillede Negi førstebræt på Indiens hold ved Skak OL i Tromsø, hvor Indien vandt bronze
Er denne serie pt for meget for dig at give dig i kast med, så kan jeg som alternativ varmt anbefale John Shaw´s trebinds repertoire serie "Playing 1.e4...".

Oprettet af: Ole Knudsen

19/9 2020: Nu er vi tæt på at endnu 2 bind i Gelfand´s prisvindende træningsserie Decision Making ..... udkommer!

Så er der godt nyt for fans af træningsbøger i verdensklasse. Nu er vi tæt på at endnu 2 bind i Gelfand´s prisvindende træningsserie Decision Making ..... udkommer!
30. september frigives "Technical Decision in Chess" og "Decision Making in Major Piece Endings".

Fokus i begge bind er slutspil. En fase af spillet hvor mange point "skifter hænder" på grund af manglende teknik - det kender vi vist alle.
Bøgerne påberåber sig ikke at være komplette manualer i slutspil, men fokuserer på decision-making ved brættet, mange via analyser af Gelfand´s egne partier.
For os danskere er det selvfølgelig også interessant at Jacob Aagaard har en hånd med i skrivefasen.
Bøgerne starter med at blive udgivet som hardback. Er du endnu ikke kommet med på denne serie, så har vi lavet et tilbud på alle fire bind i hardback udgaven.

Vil du være sikker på at have bøgerne tæt på udgivelsesdagen, så kan de allerede nu bestilles på www.skakbloggen.dk !

Oprettet af: Ole Knudsen

13/9 2020: Vi har bestilt et parti hjem af Donner´s klassiker "De Koning", der udkom i 1987

På foranledning af Per Andreasen har vi bestilt et parti hjem af Donner´s klassiker "De Koning", der udkom i 1987 (eller rettere sagt af oversættelsen "The King", der kom i 2006). Denne bog indeholder 162 af hans skakartikler, skrevet imellem 1950 og 1963.

Donner´s favorittemaer var Bobby Fischer, store overseelser (blunders) i skak, skak som et spil båret af held, hvorfor kvinder ikke kan spille skak, galskab og almindelig nedgøring af hans rivaler til det hollandske mesterskab.
Bogen er en bog fyldt med fornærmelser og ironi, men også typisk for Donner med en betydelig mængde af selvironi.
Har du ikke læst denne klassiker, så benyt dig af denne mulighed.
NB I 2020 udkom "Hein Donner - The Biography" af Alexander Münninghoff:

9/9 2020: Vi vil bestræbe os på jævnligt at være tilstede ved danske skakbegivenheder med en lille salgs stand.

Vi vil bestræbe os på jævnligt at være tilstede ved danske skakbegivenheder med en lille salgs stand.
Næste gang er lørdag den 12/9 2020 hvor vi vil være tilstede ved Aalborg Skakforening´s GP stævne fra kl. 11-16:00. Det foregår på adressen Nyhavnsgade 14, 2. sal, 9000 Aalborg (Teknisk Gymnasium ovenpå indkøbscenteret Friis).
Vi har et udvalg af skakbøger med, plus lidt brætter og brikker.

Send gerne videre til dine skakkammerater i nordjylland

Oprettet af: Ole Knudsen

6/9 2020: Efteråret starter godt for den læselystne og historisk interesserede skakspiller.

Efteråret starter godt for den læselystne og historisk interesserede skakspiller. Denne gang vil jeg fortælle om 3 titler, der også har kapacitet som gave til skakspilleren.
Oveni købet er 2 af dem på dansk! Men først nyheden på engelsk.

Jan Timman, som mange sikkert husker fra mange års tilstedeværelse i verdenstoppen, og som trofast deltager i Xtracon Open i Helsingør, har netop på NewInChess udgivet "Timman´s Triumphs. My 100 best games".
Timman udgav i 1994 "Timman´s Selected Games", men har nu set på karrieren med friske øjne. Således har kun 10 af partierne fra 1994 bogen klaret cuttet til den nye bog. Kommenteringen er i Timman´s velkendte flydende stil, med farverige anekdoter og baggrundsviden.
Men bogen er samtidig en træningsbog. Alle partianalyser er dobbeltchecket af en kapacitet som Erwin L´Ami.
Men så til de dansk sprogede!

Bogen om Julius Nielsen udkom i 2017, og fortæller historien om den første dansker i verdenseliten i korrespondance skak. Du får alle hans kendte 170 partier, mange kommenteret af ham selv eller hans modstandere. Bogen er med research af en historisk kapacitet som Erik André Andersen. Vi har den på tilbud til 109 kr.

Den anden bog er 2020 bogen om Hamann. Efter at have bladret bogen igennem, er jeg virkelig begejstret. Du får rigtig mange gode historier og partier, hvoraf mange er kommenteret af Peter Heine Nielsen. Så bliver det ikke bedre. Tillige er bogen udført i et meget læsevenligt layout, og i en trykkvalitet der matcher Løfberg´s Larsen bog.

Oprettet af: Ole Knudsen

23/8 2020: Tilbage i 1985 var Alex Dunne´s første udgave af "How to Become a Candidate Master" en bestseller.

Tilbage i 1985 var Alex Dunne´s første udgave af "How to Become a Candidate Master" en bestseller.
Almindelige klubspillere værdsatte forfatterens meget personlige stil, hvor han så at sige tog dem i hånden og førte dem frem til det, de altid havde drømt om: at slå en 2000+ spiller!
Meget er ændret siden 1985, men ikke klubspillerens drøm og det hårde arbejde for at nå næste niveau i spillestyrke.
Nu er forfatteren og NewInChess tilbage med en kraftig opdateret udgave af 1985 bogen. Analyser og kommentarer på åbningsspillet er selvfølgelig opdateret. Ligeledes der er tilføjet flere partier. Tillige er der tilføjet rigtig mange diagrammer, så bogen er nemmere at læse.

Alex Dunne guider dig igennem mere end 50 partier, og giver dig praktiske råd. Du lærer hvornår og hvordan du skal aktivere dine brikker, og hvordan du skal genkende og straffe de fejl, din modstander laver.
Bogen udkommer 10 oktober, men kan allerede nu bestilles på www.skakbloggen.dk - siden hvor du finder alt det nye!

Oprettet af: Ole Knudsen

22/8 2020: Den 26. august udgives: Martin Kravtsiv, "The Italien Renaissance - 1.: "Move Orders, Tricks and Alternatives" og "The Italien Renaissance - 2.: "The Main Lines".

Jeg har 2 gode nyheder til jer. Den første er at Quality her i 2020 har forkælet os med flere fine skakbøger, og de fortsætter! Den 26. august udgives:

Martin Kravtsiv, "The Italien Renaissance - 1.: "Move Orders, Tricks and Alternatives" og "The Italien Renaissance - 2.: "The Main Lines".
Da "Berlin Wall" og "Marshall Attack" mere og mere synes at ødelægge hvids håb om direkte åbningsfordel - ihvertfald på øverste hylde - så er mange hvidspillere begyndt at spille "Italian" (1.e4,e5, 2.Sf3,Sc6, 3.Lc4) og "Bishop Opening" (2.Lc4). Nu får de hjælp af en ung og stærk Ukrainsk stormester, der er kendt for selv at spille 1.e4.
Når man vil spille Italiensk, så må man regne med risikoen for at møde solide Petroff (1.e4,e5 2.Sf3,Sf6). Derfor behandles dette også grundigt i serien (set fra hvids side. Der anbefales at spille den moderne variant 3.Sxe5,d6 4.Sf3,Sxe4 5.Sc3. Ideen er at slå igen på c3 med d-bonden, og hurtigt rokere langt).
Begge bind kan allerede nu bestilles på www.skakbloggen.dk.
Den anden gode nyhed er at den 30 September er der igen 3 spændende nye udgivelser fra Quality:
"1.e4 vs Minor Defences" i Grandmaster Repertoire serien, af så stort et navn som Parimarjan Negi

Plus to nye titler i "Decision Making..." serien af Boris Gelfand, som jeg tror at mange venter med længsel på: "Technical Decision Making in Chess" og "Decision Making in Major Piece Endings"

Alle tre bind lægges på www.skakbloggen.dk når vi får lidt flere informationer fra forlaget.

Oprettet af: Ole Knudsen

26/7 2020: På engelsk har Carsten her i juli udgivet en særdeles interessant, velskrevet og aktuel bog om en ny anti-siciliansk ide

Jeg har netop i et andet forslag fortalt om det spændende nye samarbejde med Carsten Hansen.
På engelsk har Carsten her i juli udgivet en særdeles interessant, velskrevet og aktuel bog om en ny anti-siciliansk ide. Lanceret så sent som i 2018 af selveste VM Carlsen, hvor varianten blev brugt til at slå den polske topstormester Radoslaw Wojtasczek.

Varianten opstår efter 1.e4,c5 2.Sc3,d6 3.d4,cxd4,Dxd4 4.Sc6,Dd2. Efterfulgt af b2-b3, Lb2, f3 og lang rokade! Så aner man planen med truende bondestorm på kongefløjen:-)
Unægtelig en spændende nyfortolkning af det, som vi andre vil kalde en variant af lukket siciliansk:-). Jeg har bemærket at en tidlig løberudvikling over b2 af og til spilles i sicilianske varianter, hvor hvid ønsker at undgå åben siciliansk.
Men nu kombineret med et hurtigt Sc3 og lang rokade ligner det en sjov og underholdende - men stadig solid - måde at få modstanderen på glatis allerede i åbningen.

Som nævnt lanceret af Carlsen, men siden spillet af store navne som Caruana, Nakamura, So, Morozevich, Dubov m.fl.
Som altid finder du alt det nye på www.skakbloggen.dk


NB Åh ja, nummer 5/2020 af NewInChess Magazine er også lige lagt på Skakbloggen, hvis du holder af at være velorienteret om de nye trends. Magazinet kan købes både som enkeltstyk, eller bestilles som fast abonnement.

Oprettet af: Ole Knudsen

26/7 2020: 2 nye skakbøger på dansk på Skakbloggen!

2 nye skakbøger på dansk på Skakbloggen!
I dag har jeg lagt noget så sjældent som 2 dansksprogede skakbøger på shoppen.
Den ene er den nye selvbiografi om og af IM Svend B. Hamann. skrevet sammen med klubkammeraten og historikeren Dan H. Andersen. Mange af partierne er kommenteret af stormester Peter Heine Nielsen.

523 sider. udgivet som Hardback udgave, på Løfbergs Forlag. indbundet med smudsbind - ligesom "Larsen" bogen i luksusudgaven! Bogen bringer en lang række af Hamann´s bedste partier, garneret med gode historier og portrætter af store skakpersonligheder i ind og udland. Det var især på den internationale scene at Hamann igennem 2 årtier fik et stort navn, og i flere år var i verdens top 100.


Den anden dansksprogede bog markerer starten på et spændende samarbejde med Carsten Hansen, der bor i USA. Carsten har en omfattende karrierer som skakforfatter bag sig, med titler på Gambit, Russell og Everyman. Men har de senere år også udgivet mange titler på eget forlag.
Serien "Winning Quickly at Chess Series: Catastrophes & Tactics in the Chess Opening" er blevet en bestseller. Ikke uden grund.
Nu begynder vi at forhandle danske udgaver af denne serie.
Vi starter med en appetizer. Bind 10, "Panik og taktik i åbningen: udvalgte godbidder fra bind 1-9". 162 sider til kun 59 kr.
Dette bind bringer en række fantastiske miniaturer under 15 træk, udvalgt fra de foregående 9 bind.
Hvem vil ikke gerne lære at straffe modstanderens fejl i åbningen? Du får her blændende eksempler på kombinationer, der udnytter fejlene. Selv hos verdensstjerner.
Bogen er systematiseret efter åbninger. Bogen kan således både ses som en start lærebog om åbninger, hvor du lærer typiske træk og navne i åbninger. Men også som en lærebog i at se og udnytte kombinationer.
Næste oversættelse, Bind 1 om Indiske åbninger, forventer vi at kunne lægge på shoppen allerede i september 2020.
Del gerne denne besked videre til klubkammerater, der har det svært med det engelske sprog.
Oprettet af: Ole Knudsen

17/7 2020: Jeg har lige på denne fredag 2 nyheder til jer.

Den første nyhed er at den meget roste bog "Game Changer", af Matthew Sadler og Natasha Regan, fortjent (efter min ringe mening) blev vinder af "FIDE´s Averbakh-Boleslavsky Award" for den bedste bog i 2019.Dette kommer få måneder efter at bogen også modtog "ECF Book of the Year" (det engelske skakforbunds pris).
På forsiden af www.skakbloggen.dk kan du læse jurymedlem Artur Jussupow´s ord om tildelingen (og bestille bogen hvis du ønsker dette).
Den anden nyhed er at du nu også på www.skakbloggen.dk kan bestille abonnement på magasinet New In Chess og på Yearbook.

Vi har simpelthen investeret i et modul, der kan styre abonnementer for os. Abonnements varer leveres fast hver gang de udkommer, til din valgte leverings form.
Del gerne videre til dine skakvenner.

Oprettet af: Ole Knudsen

9/7 2020: Quality udgiver 3 nye spændende bøger her den 15 juli

Quality udgiver 3 nye spændende bøger her den 15 juli: 1 bog om computerskak, og 2 nye åbningsbøger. Åbningsbøgerne er om populære åbninger, der mærkeligt nok sjældent udgives bøger om.
Bøgerne er netop lagt på www.skakbloggen.dk og vi har bestilt en portion hjem.
Noam Manella og Zeev Zohar, "Think Like A Machine".

Denne bog rammer et felt som jeg tror at mange af os bakser med uden helt at forstå det: hvordan kan vi bruge/udnytte/kombinere computerens rå regnekraft til at udvide vores egen kreativitet under partierne - ja, faktisk hele vores forståelse af skakspillet?
I denne forståelses ramme ligger bogen tæt på bogen om Alpha Zero "Game Changer"


Swapnil Dhopade, "Playing the Petroff - A Bulletproof Repertoire".
Petroff Defence (også ofte kaldet Russisk åbning) har længe været en irriterende åbning at spille imod for inkarnerede 1.e4 spillere. Selv selveste Carlsen kunne ikke knække denne åbning i VM matchen.
Nu får sort ovenikøbet mere medvind. En ung indisk stormester udgiver en repertoire bog om russisk set fra sorts side. Bogen guider dig også til at spille partier, hvor hvid undgår 2.Sf3 til fordel for 2.Lc4 (Anti-Petroff).
Her i 2020 udgiver Quality hele 3 bøger om Hollandsk, nu kommer den første.
Nikola Sedlak, "Playing the Stonewall Dutch".


Stonewall kan opfattes som den måske mest dristige af de hollandske varianter. Sort søger fra starten af kontrol over centrum og e4 feltet ved nonchalant at spille både d5 og f5, og lægger derved op til et strategisk (ikke taktisk) parti.
Forfatteren deler i bogen den viden om åbningen, der har hjulpet ham i hele hans skak karriere til at få en sund plusscore med Stonewall.
Udover et komplet repertoire for sort i hovedvarianter, så behandler bogen også trækomstillinger og de forskellige "anti-hollandske" varianter, som hvid kan finde på at spille. Her tror jeg at ikke mindst 2.Lg5 giver panderynker hos de hollandske fans, og ofte betyder at sort starter ud med e6/d5 før eventuelt at spille f5.
Forfatteren er serbisk GM med højeste rating 2608 og skaktræner. Har vundet det individuelle EU mesterskab, og vandt individuel guld ved Skak-Ol 2014.
Herudover udgiver Quality paperback udgaver af "The Nemesis", "The Anand Files", "Soviet Outcast" og "Small Steps 2 Success".

Oprettet af: Ole Knudsen

2/7 2020: Nu kan du på Skakbloggen købe special-øl fra Løkken Bryghus

Skakbloggen udvikler sig hele tiden.
Nu kan du på Skakbloggen købe special-øl fra Løkken Bryghus til at nyde sammen med gode venner eller medens du læser en god skakbog!

Efter ønske fra kunder er der nu også kommet gavekort på shoppen, den perfekte gave til skakspilleren. Med elektronisk indløsning via rabatkode, men du får også et flot gavekort tilsendt som pdf fil.

Åh ja, i skal ikke snydes for en god skakbog.
Ilya Odessky har på NewInChess netop udgivet "Winning Quickly with 1.b3 and 1...b6: Odessky´s Sparkling Lines and Deadly Traps".

Det er en forfatter, der også tidligere har skrevet bøger om en 1.b3 og 1.b6, mest på østeuropæiske forlag, men også på NewInChess. En forfatter, der er kendt for at skrive underholdende bøger i en meget personlig stil. Denne bog er ingen undtagelse, 464 spændende sider. En usædvanlig bog, der ikke går af vejen for at anbefale at spille på fælder for at redde tvivlsomme varianter

Oprettet af: Ole Knudsen

23/6 2020: Husk at vi stadig kører vores juniudsalg!

Husk at vi stadig kører vores juniudsalg! (kun i juni, herefter forsvinder de store rabatter på shoppen)
Udsalget er bygget op omkring skakbøger fra Everyman (97 titler med rabatter fra 50-62%), og udvalgte bræt/brikker/ure.


Everyman bøger er specielt velegnet for begyndere, klubspillere og turnerings spillere i rating niveauet 1400-2100. For begyndere er der åbningsserien "First Steps". For klub og turnerings spilleren åbningsserierne "Dangerous weapons" og "Move by Move" bøger.
Så del gerne dette opslag videre til dine klubkammerater, så i kan blive bedre klædt på til kommende sæsons klub og holdkampe - lige nu for en billig penge.
Nedenfor ser du coverfotos af udvalgte åbningsbøger set fra sort´s side.
Du finder link til udsalget på forsiden af www.skakbloggen.dk.
Stedet hvor du både finder alt det nye - og de gode tilbud.

Oprettet af: Ole Knudsen

8/6 2020: Jeg er en glad mand, også idag!

Jeg er en glad mand, også idag!
Under Coronaen har det været sværere at få varer hjem, selv internt i Europa. DGT har haft udsolgt af flere produkter, Central Books i London (der bl.a. leverer for Everyman) har været lukket helt ned, og andre leverandører har haft forlængede leveringstider.
Men nu har vi fået varer fra alle leverandører, og idag har jeg fået sendt den sidste restordre afsted. Tak til alle jer kunder for tålmodighed (nogen har fået deres varer i løbet af 1-2 dage, andre har måttet vente 14 dage).
Jeg er også glad da vores juniudsalg går forrygende. Udsalget er bygget op både omkring skakbøger fra Everyman (97 titler med rabatter fra 50-62%), og omkring udvalgte bræt/brikker.


Everyman bøger er specielt velegnet for begynder, klubspillere og turnerings spillere i rating niveauet 1400-2100. For begyndere er der åbningsserien "First Steps". For klub og turnerings spilleren åbningsserierne "Dangerous weapons" og "Move by Move" bøgerne.
Endelig er jeg også glad idag, da vi netop har lagt sidste hånd på et nyt grafisk layout på skakbloggen.dk.
Nyd dette layout, og de 727 skak produkter, der pt findes på vores webshop (og der kommer nye skak produkter til næsten hver dag).
Du finder links til udsalget på forsiden af www.skakbloggen.dk

Oprettet af: Ole Knudsen

29/5 2020: Quality har besluttet at forkæle os i juli

Quality har besluttet at forkæle os i juli, hvor disse 3 titler bliver frigivet 15. juli
"Playing the Petroff", af GM Swapnil Dhopade

- med undertitlen "A Bulletproff Repertoire". Giver en solid og aktuel gennemgang af åbningen (der også kaldes Russisk), plus hele 61 sider om forskellige hvide "anti-petroff varianter", hvor 2.Sf3 udelades. Lær denne (for hvid spillere) irriterende åbning, som selv Carlsen ikke kunne knække i VM matchen. Skrevet af en ung stormester, der allerede har stor trænererfaring.
"Playing the Stonewall Dutch", af GM Nikola Sedlak,
- med undertitlen "A Bold Repertoire". Sedlak har altid haft stor succes med Stonewall. Lær åbningen af en stærk stormester.

Personligt glæder jeg mig meget til at læse og lære af bogen. Jeg har tidligere ofte selv spillet Stonewall, men altid endt ud med den dårlige hvidfeltede løber. Jeg kan huske da jeg spillede i Næstved Skakforening, så rystede Bo Munksgaard altid på hovedet når han så denne løber, og prøvede at få mig til at forstå at det var en fejl i Hollandsk at spille bonden helt frem på d5!

"Think Like A Machine", af Noam Manella og Zeev Zohar
Denne bog rammer et problem, som jeg tror mange af os bakser med uden helt at forstå det: hvordan kan vi bruge computerens rå regnekraft til at udvide vores egen kreativitet under partierne? I denne forståelses ramme ligger bogen i fortsættelse af forfatterparrets "Play Unconventional Chess and Win" fra 2014.
Læs mere om disse 3 titler i blogmenuen "Nyt fra forlag" på www.skakbloggen.dk. Vi opretter også i nær fremtid bøgerne på shoppen, så du kan reservere dem hos os.
Den 15. juli frigiver Quality også paperback udgiver af disse fire tidligere hardback udgivelser: "The Nemesis", "The Anand Files", "Soviet Outcast" og "Small Steps 2 Success".
Som altid kan du læse om det nye på www.skakbloggen.dk

Oprettet af: Ole Knudsen

28/5 2020: 2 nye spændende træningsbøger fra New In Chess

2 nye spændende træningsbøger fra New In Chess, der har format til at blive bestsellere. Skrevet af 2 professionelle trænere/forfattere, og som selv er stærke IM´ere.

Vladimir Barsky´s "A Modern Guide to Checkmating Patterns" omhandler det vi alle gerne vil: finde matkombinationer. Men hvordan finder vi bedst mulighederne når skak uret ubønhørlig klikker afsted? Barsky giver dig i denne bog en værktøjskasse, der bygger på den meget ansete russiske træner Viktor Khenkin´s metoder. Plus 850 øvelser til dig.


Merijn van Delft´s "Mastering Positional Sacrifices".
Alle, der vil udvikle sig længere som spiller, er nødt til også at udvikle sig på det dette område. Det er egentligt ikke et nyt begreb. Allerede "den sovjetiske skakskole" arbejdede f.eks. med det positionelle kvalitetsoffer.
Langsigtede positionelle ofringer af materiale er nu om dage ikke mindst kommet i søgelyset efter inspiration fra Alpha Zero . De senere år har jeg bemærket at også Magnus Carlsen vinder partier med disse langsigtede positionelle ofre. Sikkert inspireret af Alpha Zero.
Begge bøger har format til at blive klassikere, og kan læses af spillere fra cirka 15-1600 i rating.

Oprettet af: Ole Knudsen

26/5 2020: Skakbloggen har tyvstartet vores juniudsalg.

Skakbloggen har tyvstartet vores juniudsalg.
Udsalget er bygget op både omkring skakbøger og omkring bræt/brikker.
Sammen med forlaget Everyman kører vi et udsalg på næsten 100 titler (helt præcist vist 97 titler). Med rabatter imellem 50 og 62%.
Everyman bøger er specielt velegnet for begynder og klubspillere. For begyndere er der åbningsserien "First Steps". For klubspilleren åbningsserierne "Dangerous weapons" og "Move by Move" bøgerne.
Primært sammen med producenten Sunrise er der tilbud på bræt og brikker.
Du finder links til udsalget på forsiden af www.skakbloggen.dk


12/5 2020: Vi har fået forhandlingen af endnu et forlag - tyske Joachim Beyer Verlag /Schachversand Ullrich

Vi har fået forhandlingen af endnu et forlag - tyske Joachim Beyer Verlag /Schachversand Ullrich. Tak til Brian Jørgensen, Ringsted for at gøre os opmærksomme på dette forlag.
(NB Der er tale om skakbøger på engelsk, hvilket er lidt usædvanligt da tyske forlag typisk har udgivet kun på tysk).
Forlaget virker som om de primært har den almindelige skakspillere fra 1400 til 2000 som målgruppe. Med enkelte titler, der også rækker længere op.
For begynderen der vil lære mere er der åbningsserien "read-understand-play". Her bliver planerne forklaret med ord.
For den øvede er der åbningsserien "Properly played..", der er egnede for de klubspillere, der kender lidt til basisprincipper i at spille en åbning, men nu gerne vil lære en rigtig åbning. Her falder en bog om fransk af Wolfgang Uhlmann i øjnene.
Herudover er der et par spændende gambit bøger: "The Sicilian Wing Gambit" og "The Tennison Gambit". Plus flere spændende træningsbøger og biografiske bøger.
Alle bøger er prissat yderst fornuftigt.
Del gerne videre til dine skak kammerater.


5/5 2020: Så kan vi igen love levering af DGT´s populære Smartboard´s.

Så kan vi igen love levering af DGT´s populære Smartboard´s.
DGT har haft store problemer med at følge med efterspørgslen af deres nye økonomiske Smartboard (e-board). Ikke mindst efter udbruddet af Coronaen, der har øget efterspørgslen.
Derfor er jeg glad for at vi netop har fået bekræftet at en sending Smartboards er reserveret til os, og afsendes fra DGT 12 maj.
Vi fortsætter derfor med vores tilbud på Smartboards, hvor et komplet sæt til private med elektroniske brikker og kabel kan bestilles hos os for 2.399 kr. Inklusiv fritz 14:-)
Læs om alt det nye og DGT produkter på www.skakbloggen.dk


Oprettet af: Ole Knudsen

18/4 2020: Skakbloggen er nu blevet dansk forhandler af et konkurrerende mærke til DGT.

Dette opslag handler om noget helt andet end mine elskede skakbøger. Skak er jo også turnerings delen med e-board´s og livetransmission.
Skakbloggen er nu blevet dansk forhandler af et konkurrerende mærke til DGT.
Nemlig ungarske CE, der har et meget lovende trådløst system. Med FIDE Approval. Ikke mindst interessant, da DGT´s trådløse Caissa system er lukket for flere år siden.
Med CE systemet kan dommerne bl.a. sætte alle ure igang på en gang, fra pc´en. Uret har ingen knapper, men derimod touch skærm og kan vise spillernes navne. Wow
Som sædvanligt læser du om alt det nye på www.skakbloggen.dk