Mine 2 første partier med Rossolimo/Moscow imod Aalborg´s bræt 1 og 2

Jeg har spillet Alapin varianten (1.e4,c5 2.c3) i mange år. Så mange at mine modstanderen som regel møder op godt armeret med varianter imod 2.c3.

Derfor har jeg imod siciliansk nu to gange forsøgt at variere ved at spille hovedvarianten med 2.Sf3, og så 3.Lb5 et par gange. Et træk, der synes at blive mere og mere populært, sikkert for at undgå den solide Sveshnikov variant som en vis Carlsen senest har stor succes med.

Lb5 varianterne i siciliansk tiltaler mig principielt da jeg slet ikke har noget imod at bytte denne løber imod Sc6/d7. Specielt ikke hvis jeg kan få lov til at spolere sort bondestruktur i centrum med Lxc6:-)

Mine teoretiske forberedelser har været sporadiske. Jeg har kigget i en lidt ældre bog "The Sicilian Bb5" af Neil McDonald fra 2005, og gennemset en 60 minutters video fra Chessbase "An Anti Sicilian Repertoire" af Look van Wely.

Partierne er imod bræt 1 og 2 hos Aalborg Skakforening, som jeg for nylig har meldt mig ind i, og er her fra efteråret. Partierne gav et tab og en gevinst, men burde have givet mindst 1,5 point imod modstandere med godt 200 mere i rating.

Så indtil nu er Lb5 varianterne imod siciliansk godkendte hvad angår åbningsfasen!

Partiet imod Sune Kovshøj gik kun tabt på grund af gamle/store svaghed med at sidde og nyde stillingerne så meget, at jeg kommer i voldsom tidnød. 

Foto: Sune Kovshøj. 1. bræt for Aalborg Skakforening i sæsonen 2019/20.


Nok snak, til skak!

Se partiet imod Edgar Becerra, 2145 med kommentarer her fra Aalborg Byturnering 2019

Se partiet Imod Sune Kovshøj, 2167 med kommentarer her fra divisions turneringen runde 1