*For skakmateriale er vi forhandler i Danmark af DGT, Sunrise m.fl.
*For skakbøger er vi forhandler i Danmark af Quality Chess, New In Chess, Russell, Chess Stars m.fl. 
Her finder du en opdateret webshop med det bredeste udvalg i brætter, brikker, ure og skakcomputere, de nyeste bogtitler, kvalitet i den skak faglige viden, de bedste priser på produkter og fragt, og god gammeldags service via mobil, mail eller chat:-)

Kommende "NewInChess" titler i 2020

Her bringer vi en oversigt over kommende "NewInChess" titler i 2020

Willy Hendriks, "On the origin of Good Moves: A Skeptic´s Guide to Getting Better at Chess". Vi har ofte stereotype forestillinger om hvem, der har drevet skakspillets udvikling: "det var den og den mester, der opfandt det positionelle spil" osv. I denne bog udfordrer forfatteren via nyt materiale og nye perspektiver denne historieskrivning. På en provokerende og underholdende måde. 

Forfatteren er hollandsk IM, har virket som skaktræner i over 25 år og er nok mest kendt for den prisvindende bog: "Move First, Think Later". Bogen forventes udgivet marts/april 2020.


Daniel King, "Sultan Khan, The Indian Servant Who Became Chess Champion of the British Empire". Forfatteren er dykket ned i den mystiske historie om den ukendte indiske tjener, der chokerede alle ved at blive "British Empire Champion", efter kun få måneders ophold i 1929 i London. Han havde først lært den vestlige udgave af skak få år tidligere. Hans uortodokse spillestil overraskede modstandere som Alekhine og Capablanca. I 1933 rejste han tilbage til Indien, og forsvandt fra skakkens radar, - ihvertfald vores vestlige. Forfatteren har gravet nye facts frem om denne mystiske inder, ligesom snesevis af hidtil ukendte partier. 
Daniel King er engelsk stormester og skakforfatter af 16 skakbøger, plus mange dvd´er på Chessbase. Bogen forventes udgivet marts/april 2020.


Stuart Rachels, "The Best I Saw in Chess: Games, Stories and Instruction from an Alabama Prodigy Who Became U.S. Champion".  I 1989 skete der noget ekstraordinært ved det stærke U.S. Championship: det blev vundet af den lavest ratede, en spiller endda helt uden IM normer! En 20-årig amatør fra Alabama blev den yngste U.S. mester siden legendariske Bobby Fischer. 

3 år senere trak han sig tilbage fra skak for at blive professor i filosofi ved universitetet i Alabama. 
Nu får vi hans selvbiografi, med beskrivelser af hans dueller med navne som Kasparov, Anand, Spassky, Ivanchuk, Gelfand og Miles. 

Men bogen er allermest en underholdende lærebog i hans skakfilosofi, hvor partierne er flettet ind i 24 kapitler om taktik, slutspil, midtspil mm. Plus endda et kapitel om hvordan man skal bekæmpe den "besværlige" Reti åbning! Bogen slutter af med 110 gode råd til skakspillet. Bogen forventes udgivet i marts/april 2020.


Cyrus Lakdawala, "In the Zone: The Greatest Winning Streaks in Chess History". En amerikansk-indisk forfatter som jeg har det svært med. Han sprøjter titler ud i en lind strøm. Først var det om åbninger og gamle mestre, nu er det titler om mere eller mindre søgte emner. 
Modsat er hans bøger heller ikke dårlige eller fulde af fejl (onde tunger påstår at han har et team af indere siddende og skrive det meste af hans bøger. Denne arbejdsform er nødvendigvis ikke negativt - andre forfattere bruger også "ghost writers" og redaktions teams). 
Emnet denne gang er om store skakspillere, der på et tidspunkt i deres karriere vifter al modstand væk. Dette kalder han at være "In the Zone". Bogen forventes at udkomme i marts/april 2020. 


Merijn van Delft, "Mastering Positional Sacrifices: A Practical Guide to a Vital Skill in Chess"Forfatteren er hollandsk IM og har været skaktræner i flere årtier. Normalt er ofre af materiel forbundet med ønske om tilbagebetaling indenfor en kort horisont i form af et knusende angreb. I denne bog undersøger forfatteren ofringen af materiel forbundet med en langsigtet positionel strategi. Spændende! 
Langsigtede positionelle ofringer er ikke mindst kommet i søgelyset efter inspiration fra Alpha Zero (søg eventuelt efter bogen "Game Changer" her i shoppen, link: Game Changer). 
Bogen forventes udgivet maj/juni 2020.


Vladimir Barsky, "A Modern Guide to Checkmating Patterns: Improve Your Ability to Spot Typical Mates"Forfatteren er IM fra Moskva, og videregiver her træningsmetoden udviklet af hans mentor Victor Khenkin (1923-2010). Bogen kan beskrives som en træning i at genkende de oftest forekommende mat mønstre. Med 1000 nyere eksempler, heraf 850 som puzzles. Med forklaring af hvad du skal kigge efter for at genkende mat mønstre. 
Khenkin selv har tidligere udgivet en bog med næsten samme titel, så dette må være elevens udvidede/reviderede udgave. Forventes udgivet juni 2020.


Ilya Odessky, "Winning Quickly with 1.b3 and 1...b6: Odessky´s Sparkling Lines and Deadly Traps". Af en forfatter, der også tidligere har skrevet bøger om en 1.b3 og 1.b6, mest på østeuropæiske forlag, men også på NewInChess. En forfatter, der er kendt for at skrive underholdende bøger i en meget personlig stil. 

Odessky er stærk IM fra Moskva, og kendt som skakjournalist, forfatter og træner. Bogen forventes udgivet maj/juni 2020.


Bøgerne bliver lagt i webshoppen når vi nærmer os udgivelsen

/ ole knudsen