Bogen om og af Hamann er udkommet! Ligeledes har vi nu bogen om Julius Nielsen. Begge på dansk!

Skrevet sammen med klubkammeraten Dan H. Andersen (der er en anerkendt historiker) og mange af partierne er kommenteret af stormester Peter Heine Nielsen (bl.a. kendt som træner og sekundant for VM Carlsen og eks. VM Anand).

Et stykke skak historie af de mere spændende.


Hamann var en stærk IM. Bogen bringer en lang række af Hamann´s bedste partier, garneret med gode historier og portrætter af store skakpersonligheder i ind og udland.

Det var især på den internationale scene at Hamann igennem 2 årtier fik et stort navn.  I flere år var Hamann i verdens top 100. 

Hamann repræsenterede Danmark ved Skak OL i 1968, 1972 og 1978. Ligesom han repræsenterede Danmark ved flere Studenter VM.

Foto: Hamann imod selveste Bobby Fischer ved Skak OL i 1968

Hvorfor blev Hamann så ikke selv stormester?
Bent Larsen rammer det meget godt ind i 1973: "Hamann kan uden tvivl blive stormester. Han kan jo for eksempel tage fri fra jobbet i et år, og spille en masse skak".

Køb bogen her Hamann

Samtidig har vi lagt bogen om Julius Nielsen på shoppen. Som tilbud til 109 kr. 

Der ligeledes er et stykke dansk skak historie af de mere spændende.

Julius Nielsen (1901-1981) må siges at være den første dansker i verdenseliten i k-skak (korrespondance skak). Han deltog i VM-finalerne i 1965-1968 og 1972-76. og var forløberen for en æra med store k-skak navne som Jørn Sloth, Erik Bang, Ove Ekebjærg og Allan Poulsen.

Bogen fortæller historien om Julius Nielsen som k-skak spiller i både dansk og internationalt perspektiv. Bogen bringer alle hans 170 kendte k-skak partier, mange kommenteret af ham selv eller hans modstandere.. Heriblandt verdensnavne som Hans Berliner, Lothar Schmidt og O´Kelly. 

Køb bogen her: Julius Nielsen

Oprettet af: Ole Knudsen