Aktuelle titler, der enten lige er udgivet eller snart bliver det, men som allerede kan bestilles her på shoppen til levering på udgivelsesdagen

15/8 2020:

  

Curys Lakdawala, "Rewire Your Chess Brain", se rewire your chess brain

Fokus for denne bog er problemskak og studier. Atypisk for Lakdawala er det mest konstruerede stillinger, ikke stillinger fra rigtige partier. 

Som forfatter har Lakdawala skrevet et hav af primært åbningsbøger, men nu ser vi ham fra en anden side. Som træner, der i mange år systematisk har brugt puzzles.

25/7 2020:
 


Carsten Hansen, "Vind hurtigt i skak: panik og taktik i åbningen, Bind 10, Udvalgte godbidder fra bind 1-9", Se Vind hurtigt i skak, bind 10

En oversættelse af Carsten´s bestseller serie på engelsk. Allerede her i august/september kommer oversættelsen af bind 1. 
Bogen er systematiseret efter åbninger. Bogen kan således både ses som en lærebog om åbninger, hvor du lærer typiske træk og navne i åbninger. Men også som en lærebog i at se og udnytte kombinationer.


25/7 2020:

 

Svend B. Hamann "Hamann". Se Hamann

Et stykke skak historie af de mere spændende.
Hamann var en stærk IM. Bogen bringer en lang række af Hamann´s bedste partier, garneret med gode historier og portrætter af store skakpersonligheder i ind og udland.

Det var især på den internationale scene at Hamann igennem 2 årtier fik et stort navn. Hamann havde et åbningsrepertoire, der matchede de udenlandske stormestres. I midt og slut spillet havde han en strategisk forståelse og ihærdighed, der internationalt på den tid vel kun blev overgået af Bent Larsen. I flere år var Hamann i verdens top 100. 


25/7 2020:


 

Carsten Hansen, "The Carlsen Variation". Se The Carlsen Variation

Vi har indledt et spændende samarbejde med Carsten Hansen (nu USA), der for 3-4 år siden startede eget forlag under navnet CarstenChess

Carsten har netop juli 2020 udgivet en ny anti-sicilianer. Ovenikøbet lanceret i 2018 af selveste VM Magnus Carlsen, hvor varianten blev brugt til at slå den polske top stormester Radoslaw Wojtasczek.

Varianten opstår efter 1.e4,c5 2.Sc3,d6 3.d4,cxd4,Dxd4 4.Sc6,Dd2. Efterfulgt af b2-b3, Lb2, f3 og lang rokade! Så aner man planen med bondestorm på kongefløjen:-)

15/7 2020:

3 nye spændende bøger fra Quality. En bog om computerskak, og 2 nye åbningsbøger.
  

Noam Manella og Zeev Zohar, "Think Like A Machine". Se Think Like A Machine
Denne bog rammer et felt som jeg tror at mange professionelle stormestre arbejder med, og mange af os andre bakser med uden helt at forstå det: hvordan kan vi bruge/udnytte/kombinere computerens rå regnekraft til at udvide vores egen kreativitet under partierne - ja, faktisk hele vores forståelse af skakspillet?  
I denne forståelses ramme ligger bogen tæt på bogen om Alpha Zero Game Changer 

Forfatterparret fra Israel er kendt for den meget roste bog "Play Unconventional Chess and Win" fra 2014, der handler om styrken i at spille de træk, som vi med vores klassiske skak opfattelse på forhånd afviser som absurde at regne på, men som computeren helt nøgternt foretrækker. 

 

Swapnil Dhopade, "Playing the Petroff - A Bulletproof Repertoire". Se Playing the Petroff
Petroff Defence (også ofte kaldet Russisk åbning) har længe været en irriterende åbning at spille imod for inkarnerede 1.e4 spillere. Selv selveste Carlsen kunne ikke knække denne åbning i VM matchen. 
Nu får sort ovenikøbet mere medvind. En ung indisk stormester udgiver en repertoire bog om russisk set fra sorts side. Med partier af store navne som Gelfand, Caruana og Kramnik. Bogen guider dig også til at spille partier, hvor hvid undgår 2.Sf3 til fordel for 2.Lc4 (Anti-Petroff).


 


Nikola Sedlak, "Playing the Stonewall Dutch". Se Playing the Stonewall Dutch

Stonewall kan opfattes som den måske mest dristige af de hollandske varianter. Sort søger fra starten af kontrol over centrum og e4 feltet ved nonchalant at spille både d5 og f5, og lægger derved op til et strategisk (ikke taktisk) parti. 
Modsat har mange hvidspillere en opfattelse af at muligheden for at cementere springer e5 forposten, og sorts dårlige hvidfeltede løber på c8, automatisk betyder at hvid har fordel. Forfatteren er uenig i denne vurdering, og deler i bogen den viden om åbningen, der har hjulpet ham i hele hans skak karriere til at få en sund plusscore med Stonewall. 
Udover et komplet repertoire for sort i hovedvarianter, så behandler bogen også trækomstillinger og de forskellige "anti-hollandske" varianter, som hvid kan finde på at spille. Her tror jeg at ikke mindst 2.Lg5 giver panderynker hos de hollandske fans, og ofte betyder at sort starter ud med e6/d5 før eventuelt at spille f5. 

Forfatteren er serbisk GM med højeste rating 2608 og skaktræner. Har vundet det individuelle EU mesterskab, og vandt individuel guld ved Skak-Ol 2014.


2/7 2020:
En både spændende og usædvanlig åbningsbog fra NewInChess

  

Ilya Odessky, "Winning Quickly with 1.b3 and 1...b6: Odessky´s Sparkling Lines and Deadly Traps".  Se Winning Quickly with 1.b3 and 1...b6


Af en forfatter, der også tidligere har skrevet bøger om en 1.b3 og 1.b6, mest på østeuropæiske forlag, men også på NewInChess. En forfatter, der er kendt for at skrive underholdende bøger i en meget personlig stil. 

Odessky er stærk IM fra Moskva, og kendt som skakjournalist, forfatter og træner. 


28/5 2020:

2 nye spændende træningsbøger fra New In Chess, der har format til at blive bestsellere. Skrevet af 2 professionelle trænere/forfattere, og som selv er stærke spillere ( IM´ere).
 

Vladimir Barsky´s "A Modern Guide to Checkmating Patterns", se   A Modern Guide to Checkmating Patterns , omhandler det vi alle gerne vil: finde matkombinationer! Men hvordan finder vi bedst mulighederne når skak uret ubønhørlig klikker afsted? Barsky giver dig i denne bog en værktøjskasse, der bygger på den meget ansete russiske træner Viktor Khenkin´s metoder. Plus 850 øvelser/puzzles.

 

Merijn van Delft´s "Mastering Positional Sacrifices", se Mastering Positional Sacrifices
Alle, der vil udvikle sig længere som spiller, er nødt til også at udvikle sig på det dette område. Det er egentligt ikke et nyt begreb. Allerede "den sovjetiske skakskole" arbejdede f.eks. med det positionelle kvalitetsoffer.

Langsigtede positionelle ofringer af materiale er nu om dage ikke mindst kommet i søgelyset efter inspiration fra Alpha Zero . De senere år har jeg bemærket at også Magnus Carlsen vinder partier med disse langsigtede positionelle ofre. 

Begge bøger har format til at blive klassikere, og kan læses af spillere fra cirka 15-1600 i rating.

/ ole knudsen