Jens Kristiansen beretter:

Bare sådan lige. Partiet fra sidste runde af Senior-VM kører stadig rundt i baghovedet. Ja, sådan er vi skaknørder bare.
Undrer mig stadig over at jeg ikke kunne få mere ud af Vaganians ret så alternative åbningsspil. Men måske er han kreativ og nyskabende? Altså: I Nimzo-indisk skal man efter 4. e3 bare knalde på c3? Øhhh...ja-jo...har stadig svært ved at tro på det, men bevise at det er dårligt kunne jeg ikke....Kan andre?

Ahhhhh...hjemme igen i Rønne efter små to uger i Bukarest til senior-VM. NU skal der købes ind og laves mad i mit eget, kære køkken!
Turneringen gik absolut ikke som jeg havde håbet, men slutresultatet (se slutstillingen nedenfor) er dog ikke nogen katastrofe. Faktisk var det kun små marginaler der skilte mig fra en væsentlig bedre placering.
Nederlaget i sidste runde mod Vaganian var OK, i det parti var der simpelt hen noget jeg ikke forstod så godt som ham. Men nederlagene mod Povah og Sveshnikov var rigtigt dumme - her er der åbenlyse fejl der skal arbejdes med.
Om dette senior-VM generelt: Feltet er efter min opfattelse blevet væsentlig bredere siden jeg sidst var med i 2015. Det gælder både internationalt, geografisk og styrkemæssigt. Rigtigt dårlige modstandere får man ikke mere.
Og turneringen er stadig og endda endnu mere en fin oplevelse på det skaksociale plan. Masser af samvær med gamle skakvenner, og så møder man selvfølgelig også nye mennesker der så snart også bliver til gamle ditto. Senior-VM kunne afvikles på bagsiden af månen, jeg ville stadig elske at være med.
MEN...ret meget af Bukarest og Rumænien fik jeg ikke set. Hotellet var såmænd ganske OK, om end med små fejl og mangler. men omgivelserne var dødssyge, stort set kun med meget, meget trafikerede veje og temmelig langt til den vist nok charmerende bymidte. Nå, sådan er det nogle gange til skakturneringer.
Men jeg savnede altså gode slentreture med dybsindige ophold på filosofibænke. Nå, jeg kommer igen!

Slut på Senior-VM. Tabte i sidste runde til Vaganian, og det kan man godt være bekendt. Han vandt dermed +65 VM. Jeg endte uden for præmierækken. Skakligt ikke nogen god turnering for mig, men som altid en fin oplevelse på det skak sociale plan. Ret meget af Bukarest fik jeg dog ikke set. Men jeg kommer igen til næste år i Assisi, Italien, ikke mindst fordi jeg der har en friplads.

Senior-VM +65 Bukarest 10.runde: Vandt i god stil med sort over IM Herman C. van Riemsdijk fra Brasilien. Korrektion til det tidligere skrevne: Vi spillede remis ved OL i Saloniki, 1984, ikke Novi Sad 1990, så er det på plads. Han er vel ikke så stærk som tidligere, men har faktisk gjort det fint i denne turnering.
Og nu har jeg så 7½ af 10 og ligger pænt fremme i feltet. Chancen for at vinde VM er dog meget små, helt ude i de yderste, teoretiske kandestøberier. Men en god placering kan det godt blive til.
Møder i sidste runde med hvid forhåndsfavoritten GM Rafael Vaganjan fra Armenien. Ham har jeg spillet med tre gange før og kun fået EN remis, så det er vel på tide med revanche...
Så der skal SPILLES - som altid!

Senior-VM +65 Bukarest, 9.runde: Vandt i nogenlunde god stil over 85-årige Boris Gruzmann fra Tyskland, tidligere Sovjetunionen. Ham vandt jeg også over i sidste runde af senior-EM, og partiet blev nærmest på samme måde: Han spillede den samme, noget tvivlsomme variant i kongeindisk, jeg fik tidligt godt fat, men det tog næsten fem timer at få ham helt ned. En sej ældre herre, må man sige.
Og i dag møder jeg i 10.runde Herman van Riemsdijk fra Brasilien som har været fast deltager ved disse VM i mange år, flere år end mig. Vi spillede remis ved OL i Novi Sad i 1990, men ellers er vi kun mødtes til diverse hyggesnakke gennem årene. Nå, ikke andet at gøre end at banke ham, så er jeg stadig med i kampen om de gode slutplaceringer. Men han gør nok modstand:)

Senior-VM +65 Bukarest 8.runde. Tabte er rigtigt dumt parti til Sveshnikov. Havde i ChessBase fundet nogle notater om og analyser af en variant jeg havde lavet for en del tid siden. Og det var mod Sveshnikovs elskede Alapin mod siciliansk. Og det spillede jeg så frisk og frejdigt, uden at have tjekket det ordentligt. Sveshnikov tænkte sig godt om - ca. 20 minutter - og fandt så det der nærmest gendriver min ide.
Det mindede mig om det parti jeg tabte til samme modstander i Aalborg 2018. Spillede noget jeg troede var smart mod hans Semi-slaw. Bagefter sagde han: "Jens, I analyzed this 40 years ago!". Og SÅ vedtog jeg med mig selv at SÅDAN skal man ikke spille mod Sveshnikov, men det havde jeg så glemt i mellemtiden. Nå, det er nok bare rutinen jeg mangler...

I dag møder jeg så Boris Gruzmann, russer fra Tyskland. Han er ca. 85 år og jeg slog ham i sidste runde af EM, men nemt var det ikke. Men jeg vil da prøve at gentage succésen.

Senior-VM +65 Bukarest 7.runde: Vandt over svenske Lars Blomström, dog efter mere end 5 timers hårdt slid. Havde tidligt godt fat i ham, men var igen-igen for vallen i eksekutionsprocessen. Spillet er stadig ikke helt i top, men jeg har altså nu 5½ points, såååå....
Og i dag møder jeg så GM Sveshnikov. På en måde starter turneringen først nu for alvor for mig. Ellers også slutter den:)

Senior-VM +65 Bukarest, 6. runde: vandt i god stil over norske Harestad. Partiet var et godt eksempel på hvor galt det kan gå hvid mod Leninggrad-hollandsk efter nogle få unøjagtigheder.
Ligger således stadig pænt med i toppen. I dag i 7.runde møder jeg svenske Blomstrom. Og så tager vi den der fra - som altid!

Fridag her ved Senior-VM i Bukarest. Formiddagen gik med en ekskursion til parlamentsbygningen der skulle være en af verdens største og tungeste. Vi skulle vise pas for at komme ind, og det tog ca. en halv time. Jeg var en af de sidste, og så fik jeg at vide at jeg ikke stod på listen!?!?!? Ha! Sammen med nogle andre i samme absurde situation tog jeg så en taxa tilbage til hotellet. Men selve bygningen var da imponerende...og så gik der da et par timer med det.

Ret meget har jeg således ikke set af Bukarest endnu, men jeg kan da konstatere at man her har nogle MEGET store bygninger, i høj grad når det kommer til lejekaserner. Nåja, det er vel arven efter den reelt eksisterende socialisme hvor jeg ofte hørte den slags beskrevet således: "Nicht schön, aber notvendig..."
Og så får I ellers udsigten fra mit hotelvindue...


Hotellet er såmænd helt OK, men internetforbindelsen er mildest talt sporadisk. Derfor de forholdsvis korte beretninger.

Senior-VM +65 Bukarest, 5. runde: Total øvverbøvs efter det værste drop jeg har lavet i årevis.

Spillede ellers det bedste skak hidtidig i turneringen mod engelske IM Povah. Han var blevet helt bustet som sort i Ben-Oni og der var gevinst på flere, om end ikke ganske trivielle måder.


Men SÅ holdt hjernen op med at fungere, kunne pludselig slet ikke holde styr på varianterne, så nærmest alt i en tåge. Nå, jeg havde rigeligt med tid tilbage, så det rigtige i sådan en situation 
er selvfølgelig at læne sig tilbage, tage nogle dybe indåndinger, kigge på de nydelige kvindelige arbiters, tænke på aftensmaden og den gode vin man skal have dertil...og SÅ igen prøve at fokusere!

Man skal i hvert fald ikke gøre som jeg gjorde, trække hurtigt og impulsivt, for det går vel nok. Pludselig var jeg så en kvalitet under og partiet var ikke til at redde. Nå, jeg mangler vel stadig noget rutine...
OK, godt der er fridag i morgen. Og turneringen er stadig meget åben.

Senior-VM +65 Bukarest, 4.runde: Uhadadadada, jeg var hårdt presset af russiske Filipenko, men holdt remis efter 5 timers heroisk fight. Han overraskede mig med en gammel, sjældent set variant mod min klassiske sicilianer, Lb5 fulgt af Lg5. Og det kunne jeg så ikke rigtigt finde ud, men HELT nede var jeg vist aldrig.

Nu er der kun to med maksimale 4 ponts, Garcia Palermo og Fernandez, men dem tror jeg ikke står distancen. Så ballet er stadig helt åbent.
I morgen møder jeg engelske IM Povah - stakkels ham!

Og så er der ellers fridag på søndag. Håber endelig at få set andet af landet end det ellers udmærkede hotel.

Senior-VM +65 Bukarest, 3. runde: Vandt i nogenlunde god stil over tyske Michael Schulz. Han spillede en variant mod min kongeindisk i forhånden som jeg tidligere har haft problemer imod. Men hvad havde han troet? Selvfølgelig havde jeg fået den repareret, skulle dog lige grave det frem fra baghovedet jeg var kommet på for nogle år siden. Men så kørte det ellers.

I +65 er der stadig ti spillere med maximum, altså 3 points. Det varer således stadig nogle runder før de rigtigt seje topopgør kommer. Så må jeg bare håbe at være involveret i dem. Egentlig har jeg spillet godt nok, bare for upræcist i eksekutionsfaserne.

I 4.runder møder jeg den russiske IMer Alexander Filipenko på 2250. Og så tager vi den der fra...


Senior-VM Bukarest, 2.runde: Vandt, men ikke i ganske overbevisende stil over en anden dansker, Søren Rix fra Fredericia. Havde ellers tidligt godt fat i ham, men fik kludret gevaldigt i det. Mod slutningen havde han fortsættelser der ville føre til remis, men så var det heldigvis hans tur til at kludre.

Da han havde været under pres det meste af partiet, er der dog en vis retfærdighed i dette. Men mit spil skal være væsentligt mere præcist, hvis jeg skal vinde over de rigtigt gode.
Nå, det kommer måske, eller også gør det ikke...


Senior-VM 2019, Bukarest, første runde: Jeg spiller altid dårligt i første runde af disse turneringer, og sådan var det også i dag.

Men jeg spillede alligevel godt nok til at vinde over spanske Buxade på ca. 2000. Men jeg fik altså givet ham nogle chancer undervejs, og det går ikke i længden. Nå, man må vel lige have lov til at akklimatisere sig.

Fik ellers sovet godt og længe i dag, næsten ingen morgenmad, men dog lidt kaffe. Og så en lille spadseretur i nabolaget med Poul Erik og Holst, og man må konstatere at kvarteret omkring hotellet ikke er særligt spændende, snarere temmelig dødssygt. Men hotellet er OK og lige så turneringen, og det er jo det vigtigste.

Optakt:
Vel ankommen til Bukarest, Rin Hotel. Vejret godt, maden OK, pigerne kønne, øllet billigt OG så er der jo....
Balashov, Sveshnikov, Waisser, Jansa, Pavlovic, Piasetsky, Renman, Vaganjan, Åkesson, Karasson, Bjarnasson, Garcia Palermo, Kaegin, Okhotnik, Chevelewitch med flere, med flere OG - ikke mindst - 14-15 andre danske skakvenner.
Men..."You can´t please everybody, so you gotta please yourselfe..."
Det skal nok blive godt.


Jens Kristiansen

Jan Rosenberg beretter:

Status på Senior-VM-del 2: På forhånd var jeg jo ekstremt spændt på hvad jeg ville opleve. Alt vedrørende det praktiske;-Det være sig: Rejsen,indkvarteringen osv. var nøje planlagt,lang tid i forvejen. Normalt rejser jeg alene,men denne gang havde jeg stor glæde af at have en rejsefælle, FM Poul Rewitz. Det gav en ro,og selvom vi havde enkelte kritiske situationer i lufthavnen,var de ikke større,end at vi kunne grine af dem,da vi nød et sidste måltid på hjemvejen,ved den dansk/tyske grænse.-Som nævnt tidligere,var specielt starten på turneringen,noget af en prøvelse.-Der foregik simpelthen så meget om ørene på mig,at spillets kvalitet(naturligvis)led under det. Den pris var dog alle pengene værd. Jeg fik mødt så mange spændende mennesker på turen;ikke bare skakspillere.—-Da jeg var yngre elskede jeg at læse skakhistorie og specielt de menneskelige sider af denne. Mange af de store mestre jeg læste om i 70’-80’erne stod pludselig lyslevende foran mig. De 2 største var uden tvivl: Den legendariske,tidligere Verdensmester hos kvinderne,Nona Gaprindashvili. Hun er efterhånden blevet 78,går lidt foroverbøjet og bruger stok. Men hendes varme udstråling,gløden i hendes øjne og karisma,WHAUW🙏-Og hun snuppede da lige titlen i W+65 igen-respekt☝️Og så var der jo lige “Kongen”:-Evgeny Sveshnikov. At se ham entrére spillesalen;ulastelig klædt,som taget ud af tressernes sorthvide fotos jeg har set så mange af. Med hans milde,lidt sammenknebne øjne og lette smil.Man kunne føle hans aura,selv længst væk i den store spillesal.-Som den verdensmand han er,gav han ikke blot hånd til dagens modstander,men alle der sad i samme række-fantastisk!-Alene disse to eksempler gjorde hele eventyret alt værd-og lidt til; for en skaknørd,som mig😊 PS! En speciel tak til vores egen “Konge” fra Danmark: Jens Kristiansen. ALLE kendte dig-selvfølgelig😊 Det var også med til at åbne døre for undertegnede. Og så er du jo bare et utroligt afslappet,inspirerende og humoristisk selskab🙏

Status del 1 Nu hvor jeg har fået sovet godt ud,og fået gang i de normale rutiner herhjemme igen (handlet,trænet,svømmet,kælet med katten osv.) kan jeg gøre første status på mine oplevelser fra Senior-VM i Bukarest. Jeg starter med selve skakken: Jeg spillede egentligt ganske godt i første halvdel af turneringen,men koncentrationen forsvandt typisk efter 2-3 timer. Det skyldtes helt sikkert,at jeg lod mig abstrahere for meget af de ydre omstændigheder;og en form for benovelse over at deltage i så stor en turnering for første gang.I anden halvdel havde jeg vænnet mig til gangarten, og kunne bedre:både spille godt og gøre oplæggene færdige. Jeg tabte 13 ELO point og endte med 4 1/2 af 11. Trods alt 3 pladser over min seedning. Og der var da 9 ud af 14 danskere der tabte mere rating end mig😉

Er netop færdig med 11. og sidste runde. Jeg spillede mod FM(det betyder “Fide Master”og ikke,som man ind imellem skulle tro i denne turnering:”Former Master”😄),Claus Pitschka,aus München. Partiets forløb vil jeg beskrive med et lille rim: “Claus sagde davs-Så lokkede han mig i noget snavs-og kongen min røg til havs-Som trøst vil jeg nu fylde min mavs(E)”

10. og næstsidste runde i dag.Igenigen var jeg ude i et +5 timers marathonparti. Mødte en temmelig stærk skotte(1991)- Med sort kom jeg ad omveje,ind i min elskede Volga/Benko gambit. Han var ikke nærig med at give mig næsten alt hvad man ønsker sig sig,som sort. Det blev dog pludselig lidt speget, da jeg et par gange tøvede og spillede nogle slappe træk. Faktisk blev det så slemt,at da første tidskontrol var overstået havde jeg mistet grebet. Gik ud og trak lidt luft og genfandt fokuseringen. Og kun derfor,fandt jeg et giftigt angreb mod hans konge.Mat gik han,da jeg havde hele 17 sekunder tilbage på klokken😉-Nu har jeg mere eller mindre reddet,noget der kunne være endt,som en katastrofe turnering.Føles godt. Håber jeg får en stærk modstander i morgen.

Runde 9 Så lykkedes det endelig at spille et rigtigt godt parti. Og vel og mærke hele vejen til gevinst. Er faktisk lidt stolt af det😊 Min modstander var fra Australien og havde titlen CM(Candidate Master). Det betyder vist at han på et tidspunkt har haft over 2100 i rating og har betalt et beløb til FIDE. Han er noteret med betydeligt mindre nu-Men sådan én som mig,betragter det som en lille,men rar skalp i bæltet😉-Han kunne næsten ikke få sig selv til at give op. Han forsøgte lige “Irer” finten med et ukorrekt remistilbud. Klog af skade bevarede jeg fatningen og lod ham med et enkelt blik forstå at løbet var kørt.-Man er nødt til at være lidt tough i skak. Ellers skader man bare sig selv...

Rapport: I 8. runde skulle Jens Kristiansen møde Sveshnikov. Vi var selvfølgelig alle spændte på resultatet af dette topopgør. Desværre endte det med at den russiske legende vandt over den danske ditto. Noget var gået galt i Jens’s forberedelser og det blev ret hurtigt uldent at se på. Men der er altså 3 runder endnu og en god spurt kan stadig gøre underværker!

 

Margaritha er kommet flot igen med 2 gevinster og har vist mulighed for at score en norm.De fleste af os er stadig i rating minus,men der kæmpes fint og stemningen er i plus!


Margarita Baliuniene er indtil videre mere end 2 point over forventet score. 


Poul Rewitz,der er jo er kendt som en studie ekspert,havde meget apropos,denne spøjse afslutning i runde 7. Han har selv leveret analyserne.




Poul Rewitz - Loukas Papadimitriou

69. Th1, Tg2 (69... Txh1 pat) 70. Rg1, Ld5 (70.-, Ta2 71. Txg8+ Kxb7 vinder for sort. (70... Txg1 pat) 71. Txg2 Lxg2 72. Lf3, Lf1 (72... Lxf3 pat) 73. Le2, Lh3 (73... Lxe2 pat.) 74. Lg4, Kxb7 (74.-, Lg4 pat.) 75. Lxh3 og partiet endte remis i træk 85. 1/2-1/2


Som lovet er her en opfølgning på lynturneringen i søndags. Margaritha overraskede i kvindegruppen og blev minsandten nr. 3!-Hun skulle ryge en tur på podiet til afslutningsceremonien på lørdag! Også Niels Lauritzen leverede en fin præstation,og blev nr. 6 i sin gruppe-undervejs scorede han 1 1/2 af 4 mod IM’ere!


Ellers kan jeg berette at vi alle har det godt og er klar til at give den gas på opløbsstrækningen. Jeg vender tilbage med en afsluttende status på lørdag/søndag.  


Runde 8 Sådan kan ens dage og de mennesker man møder være så forskellige. I dag spillede jeg mod en tjekkisk dame,der havde valgt at spille i den åbne række. Hun startede med at give mig denne fine lille kage,som hun havde medbragt fra sit hjemland. Fin gestus jeg måske kunne finde på at kopiere,når man spiller i udlandet. I skal ikke forvente jeg indfører den i DK...😅 Det eneste jeg kunne give hende i retur var en huskekage og en bolle på kortet.

Runde 7. Mødte en stille skotte i 8. runde. Spillede lidt mere koncentreret end tidligere i turneringen. Men slet ikke på det niveau jeg forventer af mig selv.For fjerde gang over 60 træk og 5 timer. Fjumrede i et meget fordelagtig slutspil og remis blev det.

Runde 6.: I dag var ingen rar dag ved skakbrættet for mig.Mødte en meget usportslig modstander,der konstant generede med små og store ufine tricks. Han snakkede,flyttede rundt på mine ting,medens jeg var væk fra brættet osv.2 gange tilbød han remis medens jeg sad i dybe tanker og lang tid efter han havde trukket. Jeg klagede til arbiterne,men han var snu nok til at sætte lighedstegnet de 2 steder, medens jeg talte med arbiterne i den anden ende af lokalet. Det blev så påstand mod påstand. Hans mission lykkedes desværre. Godt og grundigt ude af fokus,formøblede jeg en kompliceret men klart fordelagtig stilling. Hvor han kom fra? Af alle steder: IRLAND. Og så lige i dag. Håber inderligt at vi lammetæver dem i fodbold i aften.

Rapport: Der er nu spillet 5 runder her i Bukarest. Fridagen i dag søndag er kommet ret belejligt for de fleste af os. Kun to af vores spillere(Margarita og Michael Marshall) er i rating +. De øvrige har måttet aflevere. Men vi er jo kun knapt halvvejs,så ingen har på nogen måde mistet hverken modet,eller håbet.

 

Margarita har efter fantomstarten desværre måttet indkassere 2 nuller, men står alligevel med + 28 på kontoen!

 

GM Jens Kristiansen løb ind i et ærgerligt tab i 5. runde. Han spillede rigtig fint og fik en overvældende stilling. Istedet for at spille et vindende tårntræk valgte han desværre at give en kvalitet. Det duede ikke og modstanderen kunne kontrollere den fribonde,der skulle have afgjort partiet til fordel for Jens - øvbøv.

 

I samme gruppe har Jens Kølbæk efter en stille start med 3 halve, lavet 2 pinde i rap og spiller bræt 7 mod GM Jansa i 6. runde! 

 

Efterhånden er vi ved at have lært hotellets kringelkroge at kende,og de daglige gøremål og rutiner glider nemmere. Lørdag aften tog tre af os downtown for at inspicere nattelivet. Vi konstaterede at rumænerne forstår at feste i noget, der mindede om en (meget) overdimensioneret ‘Jomfru Ane Gade’.


Det blev lidt sent,så jeg forsov mig til søndagens udflugt til det gigantiske parlament. Men missede vist ikke så meget. Fra nogle af danskerne der var med, hørte jeg at organisationen ikke rigtigt fungerede,så de havde valgt at tage en taxa tilbage inden de overhovedet var kommet ind i bygningen... Lige nu er der lynturnering. Margarita og Niels Lauritsen er de eneste danskere der deltager.


Jeg følger op på resultaterne i næste rapport.


Netop færdig med 5.runde. Fik en knusende stilling, men blundede utilgiveligt.
Kæmpede selvfølgelig videre og kom i et slutspil med bonde mere(springer mod løber) spillede det vist fint, men han havde et trick, så remis.

 Det er virkelig en psykisk prøvelse for mig hernede. Forhåbentlig bærer det frugt på den lange skakbane. Overvejer at bede min største (måske eneste) fan, 
Peter Conrad Grove, sende en større kran🤔 Som det ses holder de åbenbart dansk jul hernede... 😁


I dag sad der en Canadier(2050) over for mig i 4. runde.
Rodet/spændende parti jeg netop har tabt i et tårnslutspil(snøft)

Han sagde efterfølgende at han havde forberedt sig mod mig
😲Hold da op,det troede jeg ikke mine modstandere synes er nødvendigt😉

Igen var der bøvl lige inden rundestart: Den ene elevator var kaput. Men minsandten om jeg ikke fandt trappen
✌️Jeg vil rose arkitekten af hotellet for virkelig at have gjort sig umage med at gemme den...


Rapporter

Jan sender også rapporter hjem til skak.dk. Vi har af Jan fået tilladelse til at bringe de samme rapporter.  Her kommer den første:  

 

Vi er hele 14 danskere der deltager i Senior-VM her i Bukarest. For mit eget vedkommende er det første gang jeg deltager i så stort et mesterskab. Mange af de øvrige er derimod særdeles garvede i sådanne arrangementer. Jens Kølbæk fortalte mig feks. at det er hans 20. deltagelse i VM/EM!

Denne erfaringsbank nyder jeg rigtig godt af ift. nyttig viden om alt muligt omkring turneringen, og alt det andet udenom.


Vi nåede alle relativt problemfrit frem til spillestedet, Rin Grand Hotel, i mandags.

 

Tirsdag gik det løs med 1. runde.
Samlet set har det efter de første 3 runder ikke været overvældende prangende for os. Men der er bestemt lyspunkter: Den største positive overraskelse har Margarita Baliuiene stået for i gruppen, W+50. Hun har lavet 2 1/2 af 3 mod rigtig stærk modstand! I morgen skal hun spille 1.bræt! Meget spændende om hun kan holde kadencen.


Vores flagskib og medaljehåb, GM Jens Kristiansen i M+65, har pointmæssigt leveret varen med 3/3. I følge ham selv, har spillet dog ladet noget tilbage at ønske. Men pyt, det er jo først nu han skal træde i karakter, når de øvrige favoritter begynder at sidde på den anden side af brættet!


Uden for brættet er det en kæmpe oplevelse for en skaknørd som mig at opleve levende legender og spillere fra hele verden så tæt på.

Arrangørerne har tilmed lavet forskellige fine tilbud om udflugter og vinsmagninger. Den første af de sidstnævnte havde vi i går aftes- fin oplevelse. Og ellers hygger vi på kryds og tværs og udveksler masser af sjove anekdoter osv.

Jeg vender tilbage med nyt søndag/mandag.

Runde 3: 

Jeg har af en eller anden grund meget mere lyst til at skrive lange indlæg om mine partier,når jeg vinder. Så dette bliver et kort et af slagsen: Jeg bød min græske modstander op til zorba og retsina,men mit stort anlagte angreb sank til bunds i det ægæiske hav...

Dagens parringer for danskerne. Som det ses kommer jeg noget rundt i verden. I dag står der altså en græsk modstander på programmet.

Runde 2:
Er netop færdig med 2. runde. Spillede sort mod en Mexicaner(2066)-valgte skandinavisk som jeg spillede meget i mine yngre dage. Har stort set ikke spillet den siden årtusindskiftet,men kunne heldigvis huske de væsentlige ting. Følte mig helt anderledes koncentreret end i går,så jeg fik en meget behagelig stilling. Men som vanligt kom jeg i tidnød. Blev nervøs og “kom til”at tilbyde remis i en (sandsynligvis) vundet stilling(for dumt) Mexicaneren var ikke sen til at “give pote” Mester Jens og John Zachariasen fulgte lidt med og jeg måtte indkassere et par hovedryst...Nå,men nu er jeg da på tavlen,og vigtigst:Spillede godt☝️-Efter partiet løb jeg ind i min Indiske modstander fra i går(det er ham der har taget billedet)-Han havde netop banket en GM’er og har 2(GM) normer fra sine yngre dage. Yderligere fortalte han,til min forbløffelse,At han havde spillet 6 olympiader for Indien-Heraf 4 sammen med Anand!!-Han ville gerne have en kontakt i DK ang. turneringer-Den kontakt har han så nu😉Jeg har ikke rigtig tid til at følge de 13 andre danskere,men skriver et sammendrag til DSU i morgen eller senest fredag. Så håber jeg også at have nogle relevante billeder. Kom heldigvis igang med at tage nogle i dag,men det er ikke helt nemt at få samling på alle “drengene” og den enlige pige...


Runde 1:

Fik en noget uheldig optakt til 1. runde: mit nøglekort gik i sort og jeg måtte 4 gange op og ned med elevatoren(der er ingen trapper) uden receptionen fik kortet til at virke.

Det tog oceaner af tid og jeg blev voldsomt stresset,da runden rykkede nærmere og nærmere. Var nødt til at komme ind,da bla. mine briller lå i rummet og tlf. skulle afleveres osv. Til sidst dukkede der 2 teknikere op der fik mig ind og konstaterede at batteriet var dødt i dørlåsen...shit.

Jeg blev helt bragt ud af den og nåede slet ikke at få forberedt/kikket partier på min Indiske IM modstander. Fokus var væk og jeg bukkede en bonde i midtspillet. Men i bare arrigskab kæmpede jeg med alt hvad jeg har lært i 5 timer. Fik det ud i et tårnslutspil med 2 minusbønder, men med pattemaer og fiduser. Alt til ingen nytte: 0 på tavlen. Jeg er helt smadret,men bare rolig:jeg kæmper videre i morgen og yderligere 9 runder. Og ellers er det skide sjovt hernede😊


Jan Rosenberg

Stilling i Senior VM 2019


Slutstilling: